Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Geen Slowaakse verpleegkundigen naar Nederland

Datum nieuwsfeit: 07-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport


Geen Slowaakse verpleegkundigen naar Nederland

Slowaakse verpleegkundigen komen geen stage lopen in de Nederlandse thuiszorg. Staatssecretaris Vliegenthart schrijft vandaag aan de Tweede Kamer dat dit project niet past binnen het beleid voor werving van buitenlandse verpleegkundigen en verzorgenden.

In de media werd afgelopen dagen ten onrechte gesuggereerd dat het ministerie van VWS het project Thuiszorg SlowakijeNederland zou omarmen. Ook het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid zou er positief tegenover staan.

Staatssecretaris Vliegenthart liet echter in oktober al weten aan Branchebelang Thuiszorg Nederland (BTN), een van de initiatiefnemers, twijfels te hebben over de doelstelling van het project: bijdragen aan een oplossing van het tekort aan personeel in de Nederlandse thuiszorg. Dit staat op gespannen voet met het Nederlandse beleid. Uitgangspunt hiervan is namelijk dat eerst al het mogelijke moet zijn gedaan om de arbeidsmarktproblemen op te lossen binnen Nederland (dan wel binnen de Europese Economische Ruimte (EER)). Slowakije valt buiten de EER.

Thuiszorgproject Slowakije - Nederland 1. Thuiszorgproject Slowakije - Nederland
Kamerstuk, 6-2-2002

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie