Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Advocaat-generaal Wubben aanklager Joegoslavie tribunaal

Datum nieuwsfeit: 07-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Openbaar Ministerie
Zoek soortgelijke berichten

Openbaar Ministerie

Den Haag, 7 februari 2002

Advocaat-generaal Wubben aanklager International Criminal Tribunal for the former Yugoslavia

Per 5 april 2002 wordt advocaat-generaal bij het Openbaar Ministerie mr. J.J.J. Wubben (Jan) aangesteld als aanklager bij het Joegoslavië-tribunaal te Den Haag (ICTY). Op die datum zal hij in dienst treden van de Verenigde Naties.
Jan Wubben - 49 jaar, geboren te Naaldwijk - fungeert nu nog als advocaat-generaal bij het ressortsparket in Den Bosch, dat is verbonden aan het gerechtshof. Eerder was Jan Wubben achtereenvolgens werkzaam als griffier bij de rechtbank in Den Haag (1979), als plv-officier van justitie (1981) en als advocaat en procureur (1983) in de residentie. Hierna volgde een benoeming tot officier van justitie in Groningen (1985), waarna hij in 1991 in zijn huidige functie is benoemd. Als advocaat-generaal is Jan Wubben belast met de behandeling van strafzaken in hoger beroep (waaronder de zware georganiseerde criminaliteit) en met beleidsontwikkeling ten behoeve van het landelijke OM (internationale samenwerking en computercriminaliteit).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie