Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Dochter mag niet 24 uur per dag aan ziekbed moeder zitten

Datum nieuwsfeit: 07-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Rechtbank UtrechtDochter mag niet 24 uur per dag aan ziekbed moeder zitten
Bron: Rechtbank Utrecht

Datum actualiteit: 7-02-2002

Het Militair Revalidatie Centrum (het MRC) - waar de moeder van gedaagde wordt verpleegd - vordert in het onderhavige kort geding dat gedaagde zich houdt aan de voor haar geldende bezoektijden. Gedaagde verblijft al gedurende enkele weken 24 uur per dag bij het ziekbed van haar moeder.

Partijen verschillen van mening over het antwoord op de vraag of de moeder van gedaagde "terminaal" is (in welk geval een uitzondering op de bezoekregeling gemaakt wordt).
De rechter overweegt dat de behandelend arts en de arts die terzake een second-opinion heeft gegeven, in redelijkheid tot de conclusie hebben kunnen komen dat de moeder van gedaagde niet terminaal is. Het MRC heeft ook een gerechtvaardigd belang bij het handhaven van de bezoekregeling. Door de permanente aanwezigheid van gedaagde bij het ziekbed van haar moeder lopen de spanningen tussen haar en de verpleging op. Dit komt de rust in het MRC en de verzorging van de patiënten niet ten goede.
De belangen van moeder en dochter worden door het handhaven van de bezoekregeling ook niet onevenredig geschaad, aangezien gedaagde haar moeder kan bezoeken tussen de (ruime) bezoektijden van 2 uur 's middags tot 9 uur 's avonds.
Gedaagde dient zich dan ook aan de bezoektijdenregeling te houden. De vordering wordt toegewezen.

Ga naar betreffende uitspraak met nummer: AD9049
(Zie het originele bericht)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie