Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 07-02-2002

Datum nieuwsfeit: 07-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Noord
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 7-02-2002 Mediaberichten 7 februari 17.25 uur (laatste berichten)

Venray Man aangehouden

VENRAY De politie heeft woensdagavond een in Aken wonende man aangehouden, die ervan wordt verdacht een 7-jarig jongetje tegen de wil van zijn moeder te hebben meegenomen. Het kind is inmiddels terug bij zijn moeder in Venray en de verdachte is ingesloten in het bureau in Venlo. Omstreeks 20.15 uur werd melding gemaakt van een ruzie in de relationele sfeer in een woning aan de Chopinstraat en de vermissing van een kind. Het kind bleek door de man te zijn meegenomen in zijn auto, nadat de 34-jarige man het huis was binnengedrongen door de ruit van de voordeur te vernielen. De politie traceerde de man in zijn auto op de A73 en kon hem aanhouden, waarna het kind ongedeerd bij zijn moeder kon worden teruggebracht.

Nederweert Aanrijding met letsel

NEDERWEERT Bij een aanrijding tussen twee personenautos is donderdagmiddag een 40-jarige vrouw uit Panningen gewond geraakt. Zij is voor onderzoek per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De aanrijding ontstond ter hoogte van de verkeerslichten op de Randweg Zuid en de Randweg West. De vrouw reed met haar auto over de Randweg Zuid komende uit de richting Liinderstraat. Voor haar reed een personenauto, bestuurd door een 45-jarige inwoner van Meijel. Deze remde voor het oranje verkeerslicht, waardoor de vrouw achterop de auto van de Meijelnaar klapte. Zij moest met nekletsel door de brandweer uit haar auto bevrijd worden.

LIMBURG-NOORD 436 bekeuringen bij snelheidscontroles

LIMBURG-NOORD De politie Limburg-Noord heeft woensdag en donderdag bij snelheidscontroles in Reuver, Baarlo, Lottum, Beesel, Weert, Belfeld, Swalmen, Sevenum en Tungelroy 436 bekeuringen uitgedeeld.

Bij een snelheidscontrole op de Broekhuizerweg in Lottum zijn donderdagmorgen 51 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de 133 gecontroleerde voertuigen bedroeg 93 km/uur waar 50 km/uur is toegestaan.

De overige snelheidsovertreders zijn bekeurd op de Rijksweg in Reuver (23), de Industriestraat in Reuver (8), de Napoleonsbaan Noord in Baarlo (89) de Napoleonsbaan Zuid in Baarlo (59), de Hoogstraat in Beesel (27), de Graafschap Hornelaan in Weert (25), de Streekweg in Belfeld (47), de Rijksweg Zuid in Swalmen (4), de Steeg in Sevenum (32) en de Maaseikerweg in Tungelroy (71).

LIMBURG-NOORD 4 winkeldieven betrapt LIMBURG-NOORD De politie heeft woensdag vier winkeldieven in de kraag gegrepen voor winkeldiefstal. De winkeldieven zijn betrapt bij diefstallen in Venlo, Meijel en Roermond.

VENLO - De politie heeft woensdagmiddag een 42-jarige vrouw uit Belfeld aangehouden voor winkeldiefstal uit een winkel aan de Zuidsingel. De vrouw werd door winkelpersoneel betrapt op het stelen van een tweetal cds. De gewaarschuwde politie heeft de vrouw vervolgens aangehouden. De zaak wordt met toepassing van snelrecht afgehandeld.

MEIJEL De politie heeft woensdagmiddag een 61-jarige vrouw uit Neerkant in de kraag gegrepen voor diefstal uit een winkel aan de Kerkstraat. De vrouw werd door winkelpersoneel betrapt op diefstal van diverse pakjes thee en koffie. De totale waarde van de goederen bedraagt ongeveer 10 euro. De vrouw kreeg voor de diefstal een boete van 115 euro opgelegd. Verder kreeg ze een winkelverbod opgelegd.

ROERMOND De politie heeft woensdag een 15-jarige jongen uit Roermond aangehouden voor diefstal uit een winkel aan het Munsterplein. De jongen werd door winkelpersoneel betrapt op diefstal van snoepgoed. De totale waarde van de goederen bedraagt enkele euros. De zaak wordt met toepassing van een HALT-procedure afgehandeld. Verder zijn woensdagavond twee 14-jarige jongens aangehouden voor diefstal uit een winkel aan het Munsterplein. Ze hadden uit de winkel een trainingsjasje gestolen en werden daarbij door het winkelpersoneel betrapt. Ook deze zaak wordt met toepassing van een HALT-procedure afgehandeld.

MEIJEL 12 bekeuringen bij verkeerscontrole

MEIJEL De politie heeft bij een verkeerscontrole op de Kerkstraat woensdagmiddag 12 bekeuringen uitgedeeld. Hierbij zijn zes automobilisten bekeurd voor te hard rijden. De overige bekeuringen zijn opgemaakt voor het niet dragen van de autogordel (3), niet hebben van een bromfietscertificaat (1), rijden op bromfiets met te hoge snelheid (1) en rijden op een onverzekerde bromfiets (1).

KELPEN-OLER Verkeersgewonde

KELPEN-OLER Bij een verkeersongeval op de Kelperweg is woensdagavond een 28-jarige automobilist uit Weert gewond geraakt. De man reed over de Kelperweg en wilde een sigaret gaan roken. Vervolgens had hij zijn auto niet meer onder controle en botste tegen een hek. De man is met nekklachten opgenomen in het ziekenhuis van Weert.

Nederweert Aanranding tijdens boerenbruiloft

NEDERWEERT In de nacht van zaterdag op zondag tijdens de boerenbruiloft in Nederweert is een 18-jarige meisje het slachtoffer geworden van een aanranding. Het meisje werd tussen 01.15 en 01.30 uur op de Burgemeester van Udenstraat vlak bij de kruising met de Brugstraat door een ongeveer ongeveer 20-jarige jongen vastgehouden. Ondanks haar pogingen zich los te trekken lukte haar dat in eerste instantie niet en werd zij gedwongen sexuele handelingen toe te laten. Na een korte worsteling zag zij kans te ontkomen en weg te vluchten naar een nabijgelegen uitgaansgelegenheid. Het meisje heeft aangifte gedaan van de verkrachting en de politie heeft inmiddels buurtonderzoek gedaan. Mogelijk hebben andere bezoekers van de boerenbruiloft die nacht iets van het gebeuren gezien en kunnen zij de politie waardevolle informatie geven. De politie van Nederweert is bereikbaar voor tips onder het landelijk telefoonnummer politie: 0900 88 44.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie