Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verslag bezoek kamercommissie Ruimtelijke Ontwikkeling aan Boxtel

Datum nieuwsfeit: 07-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Boxtel
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Boxtel


Persbericht
Kamercommissie op bezoek in Boxtel

Maandag 4 februari kwam de commissie Ruimtelijke Ontwikkeling van de Tweede Kamer op bezoek in Noord-Brabant. De commissie wilde voor vaststelling van de Vijfde Nota voor de Ruimtelijke Ordening de verschillende landsdelen bezoeken om te zien hoe daar met de ruimte en met de ruimtelijke vraagstukken wordt omgegaan. De commissie werd ontvangen door de Provincie Noord-Brabant die een passend programma had opgesteld. Het kernthema was Het Groene Woud en leidde langs Boxtel en Liempde.

De kamercommissie werd om 11.00 uur ontvangen in het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in Oisterwijk. Daar werd een presentatie van het Contourenbeleid verzorgd. Om 11.30 uur startte de rondrit door Het Groene Woud, waarbij vanuit Oisterwijk, via de Kapelweg langs de spoorlijn Tilburg-Boxtel koers werd gezet naar Boxtel, vervolgens richting Smalwater en Banisveld werd gegaan en over De Mortelen langs het Velders Bos naar Liempde, waarna richting Best de weg kon worden vervolgd.

In de bus informeerden 3 woordvoerders de Kamercommissie: Jan Baan, directeur van het Brabants Landschap, Frans van Beerendonk van de Woudboeren en Ger van den Oetelaar, milieuwethouder van Boxtel, die tijdens de busrit als gastheer en spreker optrad. Hij ontvouwde, samen met de andere betrokkenen, het plan voor Het Groene Woud illustreerde het tijdens de rit met voorbeelden uit het Boxtelse plattelandsvernieuwingsbeleid. De Kamercommissie kondigde aan zich actief in discussies over het ruimtelijk beleid in Brabant te willen mengen en de wethouder zal haar daartoe uitnodigen. Daarbij kan ingegaan worden op actuele themas rondom cultuurhistorie en de veranderende landbouw.

Dit onderdeel van het dagprogramma eindigde om 12.30 uur op Eindhoven Airport.

Om 16.15 uur werd het bezoek van de Vaste Kamercommissie Ruimtelijke Ontwikkeling van de Tweede Kamer afgesloten met een persbijeenkomst in Gennep.

Meer informatie
0411 655266 / 675458
(lie@boxtel.nl)
(cederhof@hotmail.com)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie