Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CG-Raad start lotgenotengroepen seksueel misbruik

Datum nieuwsfeit: 07-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Chronisch zieken en Gehandicapten Raad Nederland
Zoek soortgelijke berichten

Chronisch zieken en Gehandicapten Raad Nederland

Utrecht, 7 februari 2002

CG-Raad start lotgenotengroepen seksueel misbruik

Het project 'Regie in eigen handen' van de Chronisch zieken en Gehandicapten Raad Nederland (CG-Raad) is opgezet voor mensen met een lichamelijke of zintuiglijke handicap of chronische ziekte, die te maken hebben of hadden met seksueel misbruik. Het project gaat dit voorjaar van start met lotgenotengroepen.

Voor mensen met een handicap of chronische aandoening die te maken hebben gehad met seksueel misbruik, zijn de gevolgen van hun ervaringen vaak belastend. Door hun handicap of chronische ziekte zijn veel van deze slachtoffers immers afhankelijk van zorg, waar zij zich niet aan kunnen onttrekken.
Een gesprek met anderen in ongeveer dezelfde positie over wat hen is overkomen, kan een belangrijke rol spelen bij de verwerking van ervaringen met seksueel misbruik. Nog niet eerder waren er lotgenotengroepen van gehandicapte of chronisch zieke slachtoffers van seksueel misbruik. De deelnemers zullen in vijf bijeenkomsten met elkaar kennismaken en praten onder leiding van twee gespreksleiders. Aan het einde van de laatste bijeenkomst wordt in overleg met alle deelnemers besloten of en hoe de groep verder gaat.

Mensen met een lichamelijke of zintuiglijke handicap of chronische aandoening, die met seksueel misbruik te maken hebben gehad, kunnen zich nog aanmelden voor deelname aan een lotgenotencontactgroep. Aanmelding is mogelijk per telefoon, op maandag tussen 15.00 en 18.30 uur en op woensdag van 13.30 tot 16.00 uur (na 1 maart op maandag van 13.30 tot 16.00 uur en op woensdag tussen 15.00 en 19.30 uur) via nummer (030) 243 55 84. Schrijven of e-mailen is ook mogelijk via 'Regie in eigen handen', postbus 169, 3500 AD Utrecht: e-mail: seksueelmisbruik@cg-raad.nl
---

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie