Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Middagsymposium 'De ingenieur gaat vreemd' in Delft

Datum nieuwsfeit: 07-02-2002
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten

Ingezonden persbericht


Vreemdgaan
7 februari 2002 13:30-17:00
VvTP (Vereniging voor Technische Physica) i.s.m. met Motiv (voorheen het Studentenpastoraat) : middagsymposium 'De ingenieur gaat vreemd'

Plaats: Senaatszaal, Aula TU Delft, Mekelweg 5, Delft De ingenieur was aan het begin van de twintigste eeuw een respectabel iemand, waar de maatschappij met respect naar opkeek. Hij zorgde voor nieuwe technologieën die vooruitgang brachten. Maar evenals de huisarts en de onderwijzer heeft de ingenieur veel aan status verloren. Kernenergie, milieuvervuiling, het gat in de ozonlaag, het klonen van mensen, Frankenstein-voer: techniek als oorzaak van maatschappijke problemen. Maar wie is nu van wie vervreemd? Is de ingenieur een enge nerd geworden of gedraagt de maatschappij zich als een verwend jongetje? Een historicus, journalist en wetenschapper geven hun visie op de plaats die techniek in de samenleving inneemt. De organisatie van het symposium wil deelnemers stimuleren na te denken over de positie van de ingenieur in de maatschappij. Het symposium zal bestaan uit drie voordrachten en een exploratief debat. Het debat zal geleid worden door Botte Jellema, met o.a. de volgende stelling: 'De ingenieur vervreemdt zich van de maatschappij'. De middag wordt afgesloten met een borrel.
Meer informatie? Godart van Gendt, Vereniging voor Technische Physica, tel.: (015) 2786122, www.vvtp.tudelft.nl/middagsymposium

Delft University Press Publicaties

De Delft University Press (DUP) is een onderdeel van de Bibliotheek van de TU Delft en geeft onderzoeksresultaten van wetenschappers van de TU Delft uit. Naast deze onderzoekresultaten geeft men bovendien publicaties (o.a. beschouwingen) uit die voor Delfts onderzoek en het wereldwhbeijde technisch-wetenschappelijke onderzoek relevant zijn. De publicaties verschijnen onder drie imprints: DUP Science, DUP Blue Print en DUP Satellite.

DUP geeft 3 elektronische tijdschriften uit:
European Journal of Transport and Infrastructure Research (ejtir.tudelft.nl)
International Shipbuilding Progress (isp.tudelft.nl) Journal of Design Research (jdr.tudelft.nl)

Publicaties kunnen worden besteld bij de afdeling klantenservice van de BTUD:
Telefoon 015-27 856 78
Fax: 015-27 857 06
e-mail: (info@library.tudelft.nl)

Afkortingen

BK Faculteit Bouwkunde
CiTG Faculteit Civiele Techniek en Geowetenschappen ITS Faculteit Informatietechnologie en Systemen
TNW Faculteit Technische Natuurwetenschappen
LR Faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek
OCP Faculteit Ontwerp, Constructie en Productie
TBM Faculteit Techniek, Bestuur en Management

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie