Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

In vermist weerzien van zus uit Kabul met broer uit Didam

Datum nieuwsfeit: 08-02-2002
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten

Ingezonden persbericht

Afdeling Communicatie
Hilversum, 06-02-2002

Televisie
VERMIST
Uitzending vrijdag 08 februari
Nederland 2 - 21.52 uur


WTC-RAMP LEIDT TOT WEERZIEN VAN ZUS UIT KABUL
MET BROER IN DIDAM

Het programma TROS Vermist van 08 februari a.s. toont de strijd van twee jonge mensen die hun door geweld verscheurd land moesten ontvluchten en elkaar niet kunnen bereiken.

De Afghaanse advocate Najla Delir onvlucht met haar kinderen de Amerikaanse vergeldingsacties die na 11 september Kabul treffen en zoekt een veilig heenkomen in Pakistan. Op televisie ziet ze dat de wijk waar ze tot voor kort woonde, is plat gebombadeerd en ze raakt hevig geschokt. Of haar ouders en acht broers en zussen bij de bombardementen zijn omgekomen weet ze niet. Ze zoekt contact met het programma TROS VERMIST, omdat haar jongere broer Fahim al in 1996 voor de verschrikkingen van het Taliban-bewind is gevlucht naar Nederland. Nooit meer heeft ze iets van Fahim gehoord. In een emotionele brief vraagt ze of TROS VERMIST haar - misschien nog enige in leven zijnde - broer wil opsporen.

Fahim wordt gevonden in Didam. Hij begeleidt er vluchtelingen uit Irak voor Vluchtelingenwerk. Als Afghaan merkt hij dat hij na de aanslag op het WTC-gebouw agressiever wordt benaderd. Maar ook Fahim is slachtoffer van de gewelddadigheden. Ook hij zag op tv de beelden van zijn geboortestad Kabul. Fahim wil dan ook dolgraag met Najla herenigd worden. Maar zijn zus naar Nederland halen blijkt niet te lukken. Ze leeft als ongewenste vluchteling in Pakistan, dus haar opzoeken is ook niet eenvoudig.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie