Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Functiewisseling wethouders van Valkenburg en Leiden

Datum nieuwsfeit: 08-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Leiden
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Leiden

Functiewisseling wethouders Van der Nagel en Hillebrand

VALKENBURG/LEIDEN - De gemeenten Valkenburg en Leiden bereiden op het moment een unieke gebeurtenis voor. Op vrijdag 8 februari aanstaande zullen de Valkenburgse wethouder Van der Nagel (o.a. Ruimtelijke Ordening) en zijn Leidse vakcollega Hillebrand een dag elkaars functie vervullen. Valkenburg en Leiden zullen niet gezien worden als de meest voor de hand liggende partners om hun wethouders voor een dag aan elkaar 'uit te lenen', maar juist dat maakt de gebeurtenis extra interessant.

De beide wethouders krijgen voor deze bijzondere gelegenheid uiteraard een aangepast programma voorgeschoteld. Voor één dag worden alle gebruikelijke bezigheden opzij gezet om de wethouder van de buurgemeente het beste van de eigen gemeente te laten zien.

De heren ontmoeten elkaar 's morgens om 8.00 uur al aan de gemeentegrens.
Locatie: Voorschoterweg, ter hoogte viaduct N44. Hier zullen zij de Leidse en de Valkenburgse stropdas uitwisselen. (Aanwezigheid pers is mogelijk)
8.15 uur. De wethouders begeven zich per bijzonder voertuig gezamenlijk naar de Zijlhoek, waar Valkenburg's grootste tuinbouwbedrijf, Sunfield, is gevestigd.
Daar krijgen de wethouders o.a. een uitleg over de wijze waarop buitenlandse werknemers een plek krijgen in het bedrijf. (Aanwezigheid pers is mogelijk)
Om ongeveer 9.30 uur vertrekt wethouder Van der Nagel naar Leiden.

Programma wethouder Hillebrand in Valkenburg
Na de rondleiding bij Sunfield brengt de Leidse wethouder een bezoek aan de toren aan het Castellumplein, vanwaar hij kan genieten van het wijdse uitzicht over de omgeving, inclusief het vliegkamp. (Aanwezigheid pers is mogelijk)

Het volgende onderdeel van het programma van wethouder Hillebrand is het bezoeken van de Collegevergadering in Valkenburg. Na verwelkoming door burgemeester Van der Reijden krijgt wethouder Hillebrand een uitvoerige uitleg over de werkzaamheden van de verschillende sectoren van de Valkenburgse organisatie, zowel wat betreft de ambtelijke als de politieke aspecten.

Ook worden er presentaties gegeven door sectorhoofden/ stafmedewerkers over de gemeentebegroting, het gescheiden rioolstelsel en de bouw van dubo-woningen in het plan
Veldzicht.

Na elk onderdeel en presentatie kan inhoudelijke discussie over onderwerpen plaatsvinden. In de presentatie zullen stellingen/ verschilpunten met Leiden worden aangegeven, waarover verder gesproken kan worden.

's Middags krijgt wethouder Hillebrand een lunch aangeboden in het Valkenburgse gemeentehuis. Vervolgens bezoeken burgemeester Van der Reijden, de wethouders Hillebrand en Van der Horst en gemeentesecretaris Arissen Vliegkamp Valkenburg.

Afsluitende activiteit is een gezamenlijke persconferentie van de wethouders.

Programma wethouder Van der Nagel in Leiden
Het programma van wethouder Van der Nagel in Leiden ziet er als volgt uit.
Om 9.15 uur vertrekt hij naar Leiden, waar de wethouder om door burgemeester Postma ontvangen wordt. Vervolgens krijgt hij een korte rondleiding door het Leidse stadhuis.
Vervolgens start de presentatie van en discussie over diverse grote projecten in Leiden zoals Roomburg, het Grotestedenbeleid en het Wijkontwikkelingsplan Leiden-Noord.

Tussen de middag staat een ontmoeting met het College van Burgemeester en Wethouders en een lunch op het programma.
14.00 uur: werkbezoek Leiden-Noord (diverse projecten).(Aanwezigheid pers is mogelijk)
Het volgende programmaonderdeel -presentatie van het Leiden Centraal Project- vindt plaats boven in de kantoortoren van de Sociale Verzekeringsbank, naast het station Leiden
Centraal.
Om half vijf vertrekt de heer Van der Nagel naar restaurant Shooters (J. Pellenbargweg 2) voor een eerste uitwisseling van ervaringen met collega-wethouder Hillebrand.

17.00 uur Persconferentie in Shooters
Het laatste officiële onderdeel van het uitwisselingsprogramma is een persconferentie die de beide wethouders geven in restaurant Shooters, aan de oever van het Valkenburgse Meer.
Adres: J. Pellenbargweg, bij de smalspoorbaan.

Ter afsluiting van het uitwisselingsprogramma ontvangt de burgemeester van Valkenburg, drs. J.P. van der Reijden, de colleges van Valkenburg en Leiden informeel in zijn huis in Leiden. Adres: Vliet 25.

Om 18.15 uur is er gelegenheid voor de pers een foto te maken van de gezamenlijke colleges ten huize van burgemeester Van der Reijden. Adres Vliet 25 te Leiden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie