Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Uitspraak in kortgeding Soest versus asielzoeker

Datum nieuwsfeit: 08-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Actueel

Beëindiging opvang asielzoeker niet in strijd met Stappenplan of gelijkheidsbeginsel

Bron: Rechtbank Utrecht

Datum actualiteit: 8-02-2002

De gemeente Soest vordert in het onderhavige kort geding dat een Soedanese asielzoeker de aan hem ter beschikking gestelde woning ontruimt, aangezien hij geen recht meer heeft op opvang door de gemeente.

Het Stappenplan 1999 van 8 januari 1999 (een beleidsregeling met betrekking tot de beëindiging van de opvang aan asielzoekers) is niet op de beëindiging van de opvang in het kader van de Wet Gemeentelijke Zorg VVTV van toepassing.
De stelling van de asielzoeker dat artikel 5 lid 2 Invoeringswet Vreemdelingenwet 2000 buiten toepassing dient moet worden gelaten, omdat zijn op grond van het Stappenplan 1999 verworven rechten moeten worden geëerbiedigd, moet dan ook worden verworpen. Het voorgaande brengt tevens mee dat er van de door de asielzoeker gestelde rechtsongelijkheid tussen asielzoekers die opvang geboden wordt in de asielzoekerscentra en asielzoekers die opvang geboden wordt in de gemeenten geen sprake is.

Ga naar betreffende uitspraak met nummer: AD9018
(Zie het originele bericht)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie