Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Lekstroom 08-02-2002

Datum nieuwsfeit: 08-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 8-02-2002 Persberichten district Lekstroom

Motorrijder en bromfietser in botsing

BENSCHOP- Op donderdagavond rond 18.40 uur kwamen een 29- jarige motorrijder en een 25- jarige bromfietser met elkaar in botsing op de Dorp.

De motorrijder uit Benschop kwam uit de richting van de M.A. Reinaldaweg en reed in de richting van Benschop. De bromfietser uit Utrecht kwam hem tegemoet rijden. De motorrijder haalde met hoge snelheid een auto in, waarna hij bij een wegversmalling onderuit ging en hierdoor de bromfietser schepte. Zowel de motorrijder als de bromfietser kwamen ten val, waarna de 29- jarige bestuurder van de motorfiets even buiten bewustzijn raakte.

Een getuige heeft de ambulancedienst gewaarschuwd, die ter plaatse de beide mannen onderzocht. De motorrijder werd met vermoedelijk een zware hersenschudding vervoerd naar het UMC. De bestuurder van de bromfiets bleek letsel aan zijn voet te hebben en zijn bromfiets lag verderop in het water. Beide mannen zullen nog gehoord worden door de politie.

Dronken automobilist in greppel

IJSSELSTEIN- Op donderdagavond om 23.15 uur reed een 43- jarige man uit Ijsselstein in een greppel aan de Noord Ijsseldijk, terwijl hij onder invloed was van alcohol.

De man reed over de Noord Ijsseldijk toen hij door nog onbekende oorzaak in een bocht in een greppel reed. Een getuige zag dit gebeuren en waarschuwde de politie. Deze kwam ter plaatse en rook onmiddellijk dat de man teveel gedronken had. Hij gaf dit zelf toe en hierop hield de politie hem aan en nam hem mee naar het bureau. Op het bureau werd een ademtest gehouden, waaruit bleek dat hij een alcoholpercentage had van 1.40%. Hierop werd het rijbewijs van de man ingenomen

Snelheidscontrole

NIEUWEGEIN- Op donderdagmorgen heeft de politie op twee locaties een snelheidscontrole gehouden. Van 8.00 uur tot 11.30 uur werd een controle gehouden op de Batauweg, waar de toegestane snelheid 50 km/ uur is. De politie heeft 1961 voertuigen gemeten, waarvan 95 automobilisten te hard reden. De hoogst gemeten snelheid was hier 78 km/ uur.

Tussen 10.00 uur en 11.30 controleerde de politie op de Hollandhaven. De maximum snelheid is hier 50 km/ uur en de politie heeft 14 snelheidsovertreders bekeurd. De hoogst gemeten snelheid was 73 km/ uur

Aanhouding winkeldieven

VIANEN- Op donderdagmiddag om 13.30 uur heeft de politie op de Utrechtsestraat een 27- jarige man en een 37- jarige vrouw uit Nieuwegein aangehouden op verdenking van winkeldiefstal.

De politie kreeg een melding dat in een winkel aan de Utrechtsestraat twee verdachten waren die goederen hadden meegenomen uit de winkel. Ter plaatse bleek dat het tweetal inmiddels in een andere winkel was. De politie wachtte totdat de man en de vrouw weer naar buiten kwamen en hield ze aan. Uit de tas van de vrouw kwam een aantal goederen uit verschillende winkels tevoorschijn. Ze bekenden dat zij de diefstal gepleegd hadden en het tweetal is meegenomen naar het bureau voor verhoor.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie