Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Komende jaren sterke uitbreiding hotels Amsterdam

Datum nieuwsfeit: 08-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Amsterdam


---
|
Komende jaren sterke uitbreiding hotels Amsterdam

Komende jaren sterke uitbreiding hotels Amsterdam

Dit jaar en in 2003 zal Amsterdam er ruim 1300 hotelkamers bij krijgen. In de jaren daarna (2004-2006) zijn er hotelplannen voor circa 3400 kamers. In 2006 is daarmee naar verwachting het tekort aan hotelbedden in Amsterdam opgelost. De gebeurtenissen van 11 september blijken geen directe invloed te hebben op de uitbreidingsplannen van de hotels. Dat zijn de belangrijkste conclusies uit een rapportage over de uitbreiding van de hotelcapaciteit die het college van B&W naar de leden van de Raadscommissie Economische Zaken stuurt. Hoteldeskundigen beoordelen de vooruitzichten voor de Amsterdamse hotelmarkt op langere termijn als zeer gunstig. Volgens wethouder Hooijmaijers (Economische Zaken) heeft Amsterdam daarom de extra bedden de komende jaren hard nodig.

De afgelopen drie jaar zijn er in Amsterdam bijna 900 kamers, waaronder ruim 700 kamers in driesterren hotels, bijgekomen. De komende twee jaar springt vooral de uitbreiding van de hotelruimte in het stadsdeel Zeeburg in het oog. Hier komen het Dorint Hotel met 360 kamers en het Hotel de Ville met 150 kamers. Ook in Oost/Watergraafsmeer (het Mercure Hotel met 200 kamers extra) en in Slotervaart/Overtoomse Veld (het Scandic hotel) vindt een forse uitbreiding plaats. De komende vijf jaar komen er vooral in de stadsdelen en aan de randen van de binnenstad (zoals de IJ-oevers) veel extra bedden. Dit is in lijn met het streven van het college om het toerisme te spreiden. De uitbreiding vindt vooral plaats in het middensegment (drie sterren) en het luxe segment. Ook de hotelcapaciteit in de regio, die deels als aanvullend voor Amsterdam kan worden gezien, zal de komende jaren sterk groeien. In het ROA-gebied, Almere en Haarlem komen er de komende vijf jaar ruim 3000 hotelkamers bij.

Hans Joosten

^


-

© gemeente Amsterdam - 8-02-2002

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie