Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Onderhandelaarsakkoord CAO-UWV

Datum nieuwsfeit: 08-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

ABVAKABO FNV

Onderhandelaarsakkoord CAO-UWV

Onderhandelaarsakkoord CAO-UWV

ABVAKABO FNV en de andere bonden hebben vrijdagochtend overeenstemming bereikt met de werkgever over een nieuwe CAO voor de Uitvoeringsinstellingen Werknemersverzekeringen (UWV). De CAO gaat in op 1 april 2002 en heeft een looptijd van twee jaar.

De werknemers bij de UWV krijgen op 1 april 2002 een loonsverhoging van 2,5 procent. Zowel op 1 oktober 2002 als op 1 januari 2003 krijgen de werknemers er 1 procent bij. Gevolgd op 1 juli 2003 met 2 procent en tot slot 0,5 procent op 1 januari 2004.

Het CAO-akkoord voorziet in een nieuwe seniorenregeling. Voor de werknemers die nu gebruikmaken van de seniorenregeling blijft de huidige regeling van kracht. De nieuwe regeling houdt in dat werknemers vanaf 58 jaar ervoor kunnen kiezen zes uur per week minder te werken. De werkgever draagt voor de helft bij in de kosten en de pensioenopbouw blijft gehandhaafd.
Gedurende de looptijd van de CAO komt er geen verhoging van de pensioenpremie.

Daarnaast is er een overeenkomst bereikt over de harmonisatie van de verschillende regelingen van de vijf oorspronkelijke uitvoeringsinstellingen. Daarbij gaat het over pensioenen en arbeidsongeschiktheid, arbeidstijden en ziektekosten.

ABVAKABO FNV is positief over de afspraken. De komende weken gaat de bond de leden raadplegen. Daarna zal de bond een definitief standpunt innemen. De CAO geldt voor 22.000 werknemers. De UWV fusieresultaat van vijf UVI's, uitvoeringsinstellingen zoals GAK, USZO en Cadans, en de beheerder van de sociale fondsen LISV. De werknemers van de UWV vielen tot voor kort onder vijf verschillende CAO's.

Meer informatie:
Debbie Bouguenon, onderhandelaar, tel 06 5357 8320


08 feb 02 10:48

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie