Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Binnensticht 08-02-2002

Datum nieuwsfeit: 08-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 8-02-2002 Persberichten district Binnensticht, 10.05 uur

Grote verkeerscontrole

BINNENSTICHT Op verschillende plaatsen in het district zijn donderdag verkeerscontroles gehouden. Bij het NS station in Driebergen werd tussen 07.00 en 08.45 uur gecontroleerd op verkeersdeelnemers die het rode spoorwegoverganglicht negeren. Er werden in totaal veertig bekeuringen uitgeschreven voor voetgangers, fietsers en automobilisten die door het rode licht reden.

Tussen 09.45 en 11.00 uur werd op de Koningsweg in Bunnik een algemene controle gehouden. Er werden 55 voertuigen gecontroleerd, een persoon kreeg een bekeuring omdat deze een verlopen rijbewijs had.

Op de Oranje Nassaulaan en plein in Zeist werd tussen 11.50 en 13.00 uur gecontroleerd. Hier werd met name gelet op het gebruik van de autogordel en kinderzitjes. Er werden in totaal 35 bekeuringen uitgeschreven voor onder meer het niet dragen van de gordel, het niet gebruiken van een kinderzitje of het gebruik van de gordel op de achterbank bij kinderen en het rijden zonder bromfietshelm.

Bij deze actie werden ongeveer elf agenten ingezet afkomstig uit de noodhulp, wijkpolitie en afdeling verkeer aangevuld door surveillanten.

Alcoholcontrole

DE BILT In de nacht van donderdag op vrijdag heeft de politie tussen
1.00 en 2.30 uur gecontroleerd op alcohol in het verkeer op verschillende locaties in De Bilt. Tijdens de controle werden 37 bestuurders onderworpen aan een blaastest. Niemand van hen had teveel gedronken.

Op de Panweg in Zeist werd donderdagavond om 23.30 uur een 39-jarige automobilist uit Zeist aangehouden die met teveel alcohol op achter het stuur zat. De man viel op door zijn slingerende rijgedrag. Hij moest op straat blazen en werd vervolgens aangehouden. Op het politiebureau bleek dat hij 1,4 promille alcohol in zijn lichaam had.

Zijn rijbewijs is ingevorderd en er is tegen de man proces verbaal opgemaakt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie