Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Regels kleinschalig wonen gehandicapten vereenvoudigd

Datum nieuwsfeit: 08-02-2002
Bron: Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

De ministerraad heeft op voorstel van staatssecretaris Vliegenthart van Volksgezondheid, Welzijn en Sport ingestemd met het Besluit tot het schrappen van de kleinschalige woonvoorzieningen uit de Wet ziekenhuisvoorzieningen. Het kabinet wil gehandicapten de mogelijkheid bieden alleen of in kleine groepen te wonen.
Instellingen in de gehandicaptenzorg spelen daarbij een centrale rol. De procedures van de Wet ziekenhuisvoorzieningen zijn echter te tijdrovend. Instellingen kunnen niet adequaat inspelen op de dynamiek van de woningmarkt.

In het voorstel worden deze procedures opzij gezet. Voortaan is toestemming van het zorgkantoor voldoende; vervolgens kan een instelling ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie