Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Uitgebreide Nota OALT gemeente Zwijndrecht

Datum nieuwsfeit: 08-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Zwijndrecht
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Zwijndrecht

Nota OALT, de uitgebreide
variant periode 2001-2004

Burgemeester en wethouders van Zwijndrecht delen mede, dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 31 januari 2002 heeft vastgesteld de Nota OALT, de uitgebreide variant. Het doel van deze nota is een onderscheid aan te brengen tussen OALT (Onderwijs in Allochtone Levende Talen voor de groepen 5 t/m 8 van de basisscholen en ETON (Eigen Taal Ondersteuning Nederlands) voor de groepen 1 t/m 4 van de basisscholen.

Voorts worden de locaties waar het onderwijs gegeven kan worden bepaald en de taalgroepen, die aangeboden worden aangegeven, alsmede de criteria voor nieuwe aanvragen en die voor opheffing van taalgroepen. Ook worden de onderwijsinhoudelijke beleidskaders geformuleerd en is bepaald dat er jaarlijks een evaluatie en een behoeftepeiling dient plaats te vinden. De beleidsregels treden in werking op de achtste dag na de datum zoals vermeld op dit blad en gelden voor de periode 2001 - 2004.

De Nota ligt met ingang van heden voor een ieder kosteloos ter inzage in het Infocentrum van het Gemeentehuis, Burgemeester de Bruinelaan 45, alhier. Het Infocentrum is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.00 - 17.00 uur. Een ieder kan op verzoek tegen betaling van de kosten een afschrift krijgen van de Nota.

Zwijndrecht, 7 februari 2002

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie