Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Project inrichting openbare ruimte Hilversum

Datum nieuwsfeit: 08-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Hilversum
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Hilversum

Keywords:

Hilversum buiten

Aansluiten op karakteristieke kenmerken

Deze week stemden burgemeester en wethouders in met de opzet van het nieuwe project Hilversum Buiten. Het project gaat over zowel de inrichting als het beheer van de openbare ruimte. Hilversum staat bekend om zijn stedenbouwkundige kwaliteiten met verschillende karakteristieke wijken. Hoe kan de gemeente bij het ontwerpen van de openbare ruimte meer aansluiten bij die karakteristieke kenmerken en hoe kan de gemeente daarmee rekening houden bij het beheer en onderhoud. Dat is de vraagstelling van het project Hilversum Buiten.

Bewoners erbij betrekken
Het project moet leiden tot eenduidige afspraken over inrichting en beheer. Omdat over het algemeen de mensen in de stad erg betrokken zijn bij de kwaliteit van de leefomgeving en omdat de buitenruimte zo belangrijk is voor de beeldvorming over de stad, vindt het college het college het van belang dat de afspraken breed gedragen worden door de Hilversumse bevolking. Via internet, enquêtes en inspraak krijgen bewoners de gelegenheid om hun inbreng te leveren in de discussie. De communicatie met de bevolking start nadat de raadscommissie Verkeer en Buurt eind februari heeft ingestemd met het plan van aanpak.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer G. Knibbeler van de afdeling communicatie (035-6292500)

6 februari 2002

<< terug naar overzicht

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie