Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Forepark meest geschikte locatie nieuw stadion ADO Den Haag

Datum nieuwsfeit: 08-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Den Haag
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Den Haag

2002-02-08: Forepark meest geschikte locatie nieuw stadion ADO Den Haag

Het College van b. en w. stelt voor om het Forepark aan te wijzen als locatie voor een nieuw te bouwen stadion voor ADO Den Haag. Uit onderzoek van de gemeente blijkt het Forepark de meest geschikte locatie te zijn. In het Forepark is ruimte voor een stadion met 18.000 zitplaatsen, aangevuld met 43.000 tot 74.000 m2 commerciële voorzieningen en ongeveer 3.100 parkeerplaatsen. De meest realistische termijn voor oplevering van het stadion is in 2005.

In het locatieonderzoek is, naast Forepark, gekeken naar twee plekken in de Ypenburgse A12-zone (Gavi-kavel en Station-Reef), een locatie in de Vlietzone en het Zuiderpark. Forepark heeft de voorkeur als planning, bereikbaarheid per auto en OV en de ligging worden afgewogen. Op de voorkeurslocatie is ruimte voor andere activiteiten bij het stadion, bijvoorbeeld een hotel, kantoren, kinderopvang en parkeerruimte voor bezoekers en werknemers van Forepark. Direct bij het stadion is ruimte voor 600 VIP-parkeerplaatsen. De 2.500 overige parkeerplaatsen zijn gedacht op de zogenaamde Zegwaardlocatie.

De voorkeurslocatie is met het openbaar vervoer bereikbaar via het toekomstige NS Station Ypenburg (opening gepland eind 2005) en via de stations van Randstadrail en Agglonet. De haltes zullen zo gunstig mogelijk gesitueerd worden ten opzichte van de stadionslocatie. Per auto is de stadionlocatie zowel vanaf de A4 (afslag Leidschendam) als vanaf de A12 (afslag Nootdorp) goed bereikbaar.

In het Forepark is het bestaande bedrijvenschap bevoegd tot het uitgeven van grond. In het bedrijvenschap zijn de gemeenten Leidschendam-Voorburg en Den Haag voor de helft eigenaar. Voor het beoogde programma met stadion, parkeren en kantoren is een herziening nodig van het geldende bestemmingsplan. Het college stelt voor om de locatie te ontwikkelen, waarbij de Stichting Ontwikkeling Stadion als bouwheer optreedt, en zal nadere voorstellen doen over een sluitend financieel plan, waarbij bijdragen van derden en (te realiseren) winsten uit grondexploitaties worden betrokken. De geraamde bouwkosten bedragen i 27 mln.

Een belangrijk onderdeel van de aanloop naar de eredivisie en een nieuw stadion betreft de zogenaamde loopplank. ADO Den Haag moet over een aantal jaren een begroting hebben, die de club in staat stelt in de eredivisie uit komen. Vanwege de langere duur van de aanloop naar een nieuw stadion is een extra impuls nodig. Het college stelt voor als gemeente hieraan i 318.000,-, zijnde éénderde van het benodigde bedrag, bij te dragen.

Het voorstel wordt op 13 februari behandeld in de Commissie SPM en op 14 februari in de gemeenteraad.

last update: 8 februari 2002 ;pag.: 11155; auteur: 10;cat.: 17 Uw

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie