Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten regiopolitie Friesland 08-02-2002

Datum nieuwsfeit: 08-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Friesland
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Friesland, plaats: Friesland 8-02-2002
Politieberichten van 8/2 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Leeuwarden: inbraak woning
Afgelopen nacht werd ingebroken in een woning aan het Hoeksterplein. De voordeur van de woning werd geforceerd. Uit de woning werden een duikerspak, een playstation met 80 spelletjes op cd, een metaaldetector en een portemonnee met een paar honderd euro weggenomen. De eigenaar, een 47-jarige inwoner van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Uitwellingerga: brand in boot
Vrijdag omstreeks 08.20 uur brak brand uit in een boot, een Klipper, die lag afgemeerd aan het Greate Sudein. De bewoners, een 30-jarige man en een 29-jarige vrouw, beiden uit Hoorn, werden gewekt door de rookmelder. Zij konden ongedeerd het schip verlaten. De brand werd geblust door de brandweer. De brand was ontstaan nabij een koelkast, die in het vrachtruim stond. De schade bleef beperkt.

Leeuwarden: valse naam
Donderdag omstreeks 21.25 uur werd op het Zuiderplein een fietsster, een 16-jarige inwoonster van Goutum, bekeurd ter zake het rijden zonder verlichting. Toen zij een bekeuring kreeg, gaf zij een valse naam op. De jongedame werd overgebracht naar het bureau en kreeg tevens een bekeuring voor het opgeven van een valse naam.

Irnsum: vrachtwagen van de weg
Vrijdag omstreeks 08.15 uur raakte een bestuurder van een vrachtwagen op de Oude Overijsselseweg door nog onbekend oorzaak van de weg. De bestuurder, een 30-jarige inwoner van Joure, kwam met zijn vrachtwagen in de sloot naast de weg terecht. De bestuurder kon ongedeerd de vrachtwagen verlaten. De wagen was geladen met ongeveer 6 ton drank en was van een bedrijf uit Grou. Nadat de lading was overgeladen, werd de vrachtwagen door twee kranen uit de sloot getakeld. Tijdens de takelwerkzaamheden werd de weg voor het verkeer afgesloten.

Drachten: bus verlies olie
Vanmorgen omstreeks 10.15 uur werd aan het bureau gemeld dat een bus van het vervoersbedrijf Arriva olie had verloren op de kruising Maarten Luther King Singel Eikenlaan. Het bleek te gaan om compressie olie van een kapotte deurinrichting. De chauffeur (leeftijd en woonplaats niet bekend) had het verlies van de olie in eerste instantie niet opgemerkt. De brandweer heeft het wegdek schoongemaakt.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie