Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Benoeming drie directeuren NVA

Datum nieuwsfeit: 08-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

NVA

NVA:Benoeming drie directeuren NVA

Vrijdag 8 februari 2002, nummer 2

BENOEMING DRIE DIRECTEUREN NVA

Dit persbericht gaat uit onder verantwoordelijkheid van de Nederlandse Voedselautoriteit.

De per 1 maart benoemde directeur-generaal van de Nederlandse Voedselautoriteit (NVA), ir. J.F. de Leeuw, heeft drie directeuren benoemd voor de centrale eenheid van de NVA. Tot directeur Onderzoek en Risico-analyse is benoemd dr. ir. W. de Wit ; tot directeur Toezicht drs. J.H.G. Goebbels en tot directeur Communicatie en Voorlichting drs. I. E. van Geest-Jacobs.
Samen met de directeuren van de Keuringsdienst van Waren (KvW), dr. ir. M.W.J. Wolfs en van de Rijksdienst voor keuring van Vee en Vlees (RVV) mr. drs. P. Cloo vormen zij de stuurgroep NVA, die onder leiding van directeur-generaal De Leeuw de ontwikkeling van het NVA zal realiseren volgens het onlangs aan de Tweede Kamer gepresenteerde concept. Zij zullen tevens als managementteam van de NVA gaan functioneren.

De heer De Wit was van 1994 tot 1995 directeur Onderzoek bij de Dienst Landbouwkundig Onderzoek (DLO). Vanaf 1995 tot januari 2001 bekleedde hij de functie van directeur Industrie en Handel op het ministerie van LNV. Gedurende het jaar 2001 was de heer De Wit werkzaam als projectdirecteur van de NVa i.o.

De heer Goebbels werkte van 1998 tot en met 2001 als directeur Keuring en Toezicht bij het ministerie van Landbouw in Nieuw Zeeland en was de laatste maanden werkzaam als projectdirecteur bij de Keuringsdienst van Waren. Hij gaat per 1 maart werken bij de NVA.

Mevrouw Van Geest-Jacobs is momenteel directeur Voorlichting en Communicatie van het ministerie van VWS. Daarvoor was zij zowel bij de overheid als in het bedrijfsleven werkzaam als manager en communicatie-adviseur. Zij zal op 1 april in functie treden bij de NVA.

De NVA wordt een onafhankelijke organisatie waarin de publieke keurings- en controle-instellingen op het terrein van food- en non food worden samen gebracht.


0-0-0-

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie