Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vraag en aanbod evenementen Breda in beeld gebracht

Datum nieuwsfeit: 08-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Breda
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Breda

08-02-2002

Vraag en aanbod evenementen Breda in beeld gebracht

Bureau ZKA uit Breda heeft in opdracht van het gemeentebestuur een onderzoek uitgevoerd naar de mogelijkheden die de bestaande evenementenaccommodaties en locaties bieden. De resultaten van dit onderzoek zijn verwerkt in het rapport Marktstructuur Evenementen Breda Dit rapport zal in een eerste informatieve ronde worden toegelicht aan de leden van de commissie ECG op 20 februari 02. In een vervolgtraject zullen de onderzoeksresultaten gebruikt worden bij de discussie of een specifieke evenementenhal gewenst is in Breda.

De aanleiding van het onderzoek was de vraag of bestaande accommodaties en locaties, ook na het sluiten van het Turfschip, konden voldoen aan de behoefte van evenementen. Uit het onderzoek blijkt dat dit voor de bestaande openluchtevenementen het geval is. Ook voor de relatief kleine locale en regionale beurzen en popconcerten zijn er voldoende mogelijkheden in Breda. Mogelijk kan dit aantal nog enigszins uitgebreid worden.

Moeilijker wordt het als er middelgrote en grote beurzen gepland worden in het evenementenseizoen. Het gaat dan om beurzen met een regionale en nationale uitstraling. Hetzelfde probleem geldt voor middelgrote en grote popconcerten. Hierbij wordt opgemerkt dat met name middelgrote popconcerten geen potentie hebben in Breda vanwege de aanwezigheid van het popcentrum 013 in Tilburg. Voor grote binnenevenementen heeft Breda geen voorzieningen.

Breda heeft momenteel 8 publieksevenementen met meer dan 25.000 bezoekers. De verwachting is dat dit aantal redelijk stabiel zal blijven. Breda beschikt voor deze evenementen over voldoende locaties en alternatieven. Verschillende evenementen lopen echter tegen capaciteitsproblemen op. De huidige locaties voldoen nu redelijk. In geval van groei zullen wel de nodige aanpassingen vereist zijn.

De algemene conclusie is dat de huidige marktstructuur ten aanzien van evenementen in Breda grotendeels goed functioneert. Breda mist middelgrote en grote beurzen en popconcerten, omdat er voor deze categorieën geen accommodatie is, die voldoet aan de gestelde eisen. Tenslotte concluderen de onderzoekers dat de evenementenmarkt een sterk concurrerende markt is die steeds vernieuwing vereist. Naast de behoefte aan specialisatie kan het gevolg hiervan zijn dat in de naaste toekomst er een sterke groei zou kunnen plaatsvinden.

Breda, 8 februari 2002

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie