Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 08-02-2002

Datum nieuwsfeit: 08-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 8-02-2002
Persberichten district Sittard (HP 14.45 uur) Vrijdag 8 februari 2002

Spaubeek, woninginbraak:
Donderdag 7 februari 202 heeft tussen 19.00 en 21.30 uur in een woning aan de Bongerd te Spaubeek een inbraak plaatsgevonden. De dieven kregen de toegang tot de woning door een balkondeur op de eerste etage open te breken. De woning werd doorzocht waarbij een audio-apparatuur en diverse cds ontvreemd werden. De benadeelde heeft van de inbraak aangifte gedaan.

Sittard, woninginbraak:
Donderdagavond 7 februari 2002 heeft in een woning aan de van Rongihof te Sittard een inbraak plaatsgevonden. De bewoner die donderdagavond rond 23.00 uur thuiskwam ontdekte de inbraak. De dieven hadden aan de achterzijde van de woning een rolluik gedemonteerd en de daarachter gelegen deur geforceerd. De woning werd grotendeels doorzocht waarbij een computer en twee telefoonopladers werden ontvreemd. De benadeelde heeft van de inbraak aangifte gedaan. De politie stelt een verder onderzoek in.

Geleen, woninginbraak:
Donderdagavond 7 februari 2002 werd tussen 19.00 en 23.30 uur ingebroken in een woning aan de Cortenstraat te Geleen. De inbreker kreeg de toegang tot de woning door een ruit van de voordeur in de slaan. Door het ontstane gat werd de woning betreden. De woning werd doorzocht waarbij een beurs en de sleutels van de in de garage geparkeerde auto weden weggenomen. Uit voorzorg werd de auto door de politie elders geplaatst. De benadeelde heeft van de inbraak aangifte gedaan.

Beek, rijden onder invloed:
Een 34 jarige automobilist uit Elsloo is vrijdagmorgen 8 februari 2002 door de politie bekeurd wegens het rijden in een personenauto onder invloed van alcohol.
Het alcoholgebruik van de automobilist werd bij een routinecontrole vrijdagmorgen omstreeks 02.20 uur vastgesteld op de Bernhardstraat te Beek. Bij het eerste contact met de bestuurder bleek deze naar alcohol te ruiken, welk alcoholgebruik werd bevestigd door een alcoholblaastest. De automobilist werd daarop meegenomen naar het politiebureau waar hij zijn medewerking moest verlenen aan een ademanalyse. De uitslag hiervan gaf een alcoholpromillage aan tussen 0.8 en 0.9 promille. Tegen de inwoner van Elsloo werd proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij huiswaarts. Zijn auto moest nog 3 uur blijven staan in verband met het opgelegde rijverbod.

Stein, inbreker aangehouden:
Een 25 jarige inwoner van Buchten is donderdagavond 7 februari 2002 op heterdaad betrapt bij het plegen van een inbraak in een hotel te Stein. Zijn drie kompanen wisten echter te ontkomen. Personeel van het hotel stelde donderdagavond omstreeks 23.45 uur vast dat een deur op de begane grond opengebroken was. Er werd meteen een onderzoek ingesteld. In het hotel werden bij het verlaten van de lift vier onbekende personen aangetroffen die door een personeelslid aangesproken werden. Het viertal zette het echter meteen op een lopen en renden het hotel uit. Een van het viertal werd door het personeel in zijn kraag werd gegrepen en vastgehouden tot de komst van de gewaarschuwde politie. Hij bleek in zijn kleding twee flesjes drank verstopt te hebben die uit een van de ruimtes van het hotel ontvreemd werden. Ook een kleine gebruikershoeveelheid softdrugs werd in zijn kleding aangetroffen. De hoteldief werd meegenomen naar het politiebureau waar tegen hem proces-verbaal werd opgemaakt. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van het onbekende drietal.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie