Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe Vlaamse aanpak bodemonderzoek

Datum nieuwsfeit: 08-02-2002
Bron: Vlaamse overheid
Zoek soortgelijke berichten

Vlaamse overheid

Bewoners van een mogelijk verontreinigde woonwijk moeten niet langer automatisch op eigen initiatief en eigen kosten een bodemonderzoek uitvoeren wanneer ze hun grond willen verkopen of overdragen.

Deze recente wijziging van het bodemsaneringsdecreet wordt voor het eerst toegepast voor de bewoners van de wijk Schuurveld in Testelt (Scherpenheuvel-Zichem). De overheid, en met name de Openbare
Afvalstoffenmaatschappij voor het Vlaamse Gewest (OVAM), kan door deze decreetswijziging ambtshalve het initiatief nemen om het oriënterend en -indien nodig- het beschrijvend bodemonderzoek uit te voeren, wanneer een volledige woonwijk dient aangepakt te worden.

De wijk Schuurveld werd in ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie