Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe tarieven voor verplichte registratie van vee

Datum nieuwsfeit: 08-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij

Persberichten / Mededelingen

Verandering tarieven I&R

8 februari 2002 - De tarieven voor de Identificatie en Registratie (I&R) runderen, varkens en schapen en geiten veranderen per 10 februari 2002. Anders dan in het verleden wordt voortaan uitgegaan van het principe dat de gebruiker betaalt. De totale kosten voor de sector blijven echter gelijk, doordat dierhouders een vaste bijdrage per jaar gaan betalen en een variabele heffing per dier of mutatie. Bij runderen en varkens is sprake van een lagere vaste heffing wanneer minder dan 20 dieren worden gehouden. De tarieven zijn gebaseerd op de Regeling tarieven I&R 2002 die vandaag in de staatscourant is gepubliceerd.

Per 1 januari 2002 stuurt het Ministerie van landbouw, Natuurbeheer en Visserij (LNV) de uitvoering van de identificatie & registratie (I&R) runderen, varkens en schapen en geiten zelf aan. Daarvoor heeft LNV een nieuw I&R-bureau opgericht, dat weer bestaat uit afzonderlijke I&R-bureau's voor Runderen, Varkens en Schapen en Geiten.

Net als de Regeling Identificatie en registratie van dieren 2002, is per 1 januari 2002 de Regeling tarieven oormerken I&R runderen 2002 van kracht. In deze regeling zijn de tarieven opgenomen welke worden geheven voor het verstrekken van oormerken.
Alle geregistreerde houders van dieren in Nederland hebben afgelopen week een brochure ontvangen waarin de voor hen relevante veranderingen op een rij worden gezet. Uitgebreidere informatie is te vinden op de website van LNV op de pagina I&R-bureau LNV.


---

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie