Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regiopolitie Groningen 08-02-2002

Datum nieuwsfeit: 08-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Groningen, plaats: Diverse 8-02-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen (middageditie) Vrijdag 8 februari 2002

Editie vrijdagmiddag

Scheemda: inbraak
In een gereedschappencontainer op een bouwterrein aan de Kolkenweg in Scheemda is donderdagnacht ingebroken. Een deur van de container werd door de inbrekers vernield waarna ze diverse gereedschappen met een totaal waarde van ongeveer 5000 euro wegnamen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Alteveer: onderzoek naar vergiftiging roofvogels en vos De politie stelt samen met de Algemene Inspectiedienst een onderzoek in naar de mogelijke moedwillige vergiftiging van twee buizerds en een vos in een bosperceel aan de Barkelazwet in Alteveer. Een wandelaar trof begin januari in het bosperceel een dode vos aan en een buizerd die stervende was. Nadat de politie was ingeschakeld bleek de buizerd ook inmiddels dood te zijn. Bij onderzoek door het laboratorium van de AID in Lelystad is vast komen te staan dat de buizerd is gestorven door vergiftiging met een landbouwgif. Ook de vos is vermoedelijk door hetzelfde gif omgekomen. Onder dezelfde omstandigheden als begin januari werd vrijdagmorgen door de politie in hetzelfde bosperceel opnieuw een dode buizerd gevonden. De dode vogel wordt nader onderzocht, maar naar het zich laat aanzien is het dier aan hetzelfde gif gestorven. Een boswachter heeft inmiddels namens een natuurbeschermingorganisatie aangifte gedaan. Nader onderzoek volgt.

Stadskanaal: jongen mishandeld
Een 15-jarige jongen uit Stadskanaal is vrijdagmorgen mishandeld bij een school aan de Maarsdreef in Stadskanaal. De jongen was op de fiets onderweg naar de school toen hij ter hoogte van het schoolplein werd aangevallen door een viertal leeftijdsgenoten. Het slachtoffer werd geschopt en geslagen. Hij liep licht been- en hoofdletsel op. De knaap heeft al eerder met dezelfde jongens ruzie gehad. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de belagers.

Zevenhuizen/Leek/Noordwijk: snelheidscontroles
De politie heeft vrijdag snelheidcontroles gehouden aan de Oude Streek in Zevenhuizen, de Midwolderweg in Leek en de Noorderweg in Noordwijk (gem. Marum). In Zevenhuizen kregen 11 van de 411 gecontroleerde bestuurders een bekeuring nadat ze toegestane maximumsnelheid van 80 km per uur hadden overschreden. De snelste reed 120 km per uur. In Leek werd tegen 15 van de 766 gecontroleerde bestuurders proces-verbaal opgemaakt. Zij reden sneller dan de toegestane snelheid van 60 km per uur; 92 km per uur was de hoogst gemeten snelheid. In Noordwijk werd van 442 voertuigen de snelheid gemeten. Eenendertig bestuurders kregen een boete. De snelste reed 82 km per uur. Er mag aan de Noorderweg 50 km per uur worden gereden.

Groningen: letsel ongeval
Op de Korrebrug raakte een 31-jarige fietser uit de stad gewond bij een botsing met een auto. De fietser kreeg geen voorrang van de 32-jarige automobilist, waarbij de fietser op de bumper van de auto terecht kwam en daarna op straat bleef liggen. De man is naar en ziekenhuis gebracht, waar een hoofdwond moest worden gehecht. Daarna is het slachtoffer naar huis gegaan. De auto liep lichte schade op.

Groningen: afvallende lading
Een 57-jarige bestuurder van een vrachtauto combinatie verloor vrijdagochtend een deel van zijn lading. De man bleek de klep van zijn kieper niet goed te hebben vast gezet, waardoor een grote hoeveelheid klei op de Julianaweg terecht kwam. De Rijkswaterstaat moest de rijbaan schoon maken. De vrachtauto bleek over beladen te zijn. De bestuurder uit Bant kreeg een proces verbaal.

Inlichtingen: Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 ( 0.13 euro p/m).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie