Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant Zuid-Oost: Eindhoven e.o 08-02-2002

Datum nieuwsfeit: 08-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Brabant-Zuid-Oost
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 8-02-2002 2e persbericht van vrijdag 8 februari

Berichten uit de regio

Eindhoven: Auto gestolen
Vanaf de Goudestein is in de nacht van donderdag op vrijdag een zwarte Alfa Romeo 146 met het kenteken 52-DT-HG gestolen.

Nuenen: Diefstal uit automaten
In de nacht van donderdag op vrijdag is ingebroken in drie automaten in de wasplaats van een benzinestation aan de Smits van Oyenlaan. Uit de automaten is ruim 60,= weggenomen.

Middelbeers: Snelheidscontrole
Vrijdag tussen 8.40 en 11.00 uur is op de Westelbeersedijk een radarsnelheidscontrole gehouden. Van de 296 voertuigen reden er 31 te hard. De snelste reed 129 km/u. terwijl 80 is toegestaan.

Eindhoven: Ernstige aanrijding met dodelijk slachtoffer Op de kruising Onze Lieve Vrouwestraat John F. Kennedylaan is vrijdagochtend rond 11.00 uur bij een verkeersongeval, de 92-jarige Mevrouw S. de Vos uit Vlissingen om het leven gekomen. Een 74-jarige vrachtwagenchauffeur uit Waalwijk reed over de Onze Lieve Vrouwestraat en kwam op de eerdergenoemde kruising in botsing met twee personenautos. Deze personenautos reden, komende uit tegenovergestelde richting van de vrachtauto, vanuit een dubbel voorsorteervak bij groen licht, linksaf de kruising op om de John F. Kennedylaan op te rijden. De autos werden op het kruisingsvlak door de vrachtauto aangereden en tegen een lantaarnpaal in de middenberm gedrukt. Een 69-jarige Eindhovense bestuurster van een van de personenautos en haar 92-jarige passagiere kwamen bekneld te zitten. De brandweer heeft de slachtoffers uit de auto gehaald. Een traumahelikopter kwam ter plaatse om assistentie te verlenen. De 69-jarige bestuurster is zwaar gewond overgebracht naar het Máxima Medisch Centrum in Eindhoven. De 46-jarige Eindhovense bestuurder van de andere auto liep lichte verwondingen op. Hij werd ter plaatse behandeld en vervolgens naar huis gebracht. De verdachte vrachtwagen chauffeur is door de politie aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. De politie stelt een onderzoek in naar de juiste toedracht.

Eersel: Aanhouding na achtervolging
Vanmorgen omstreeks 11.30 uur is op de A67 in de richting België een 34-jarige automobilist uit Echt na een wilde achtervolging aangehouden. Een politiesurveillance constateerde dat de man met zijn bedrijfswagen te snel reed. Toen men hem een stopteken gaf ging de verdachte er met nog hogere snelheid vandoor. Na enkele levensgevaarlijke manoeuvres werd de hulp van een ander politievoertuig ingeroepen om de man alsnog tot stoppen te dwingen. Een voor de verdachte rijdende politieauto probeerde hem tot stoppen te dwingen. Hierop ramde de man deze politieauto. Door een van de politiemensen werd de rechtervoorband van de auto van de verdachte lek geschoten waardoor hij wel moest stoppen. Hierna probeerde hij nog lopend te ontkomen maar werd snel gegrepen. De verdachte is voor onderzoek overgebracht naar het bureau waarbij de crisisdienst van het RIAGG de man heeft overgenomen. Zij auto is inbeslaggenomen en veilig gesteld.

Eindhoven: Zakkenrolster aangehouden
Op de Vestdijk is vanmiddag 16.55 uur een vrouw uit Amsterdam aangehouden. Zij wordt ervan verdacht kort ervoor een portemonnaie uit een tas van een rolstoel gehaald te hebben. Een getuige had dit gezien en riep dat men haar aan moest houden. Een parkeercontroleur hield vervolgens de vrouw aan en droeg haar over aan de politie. Uit onderzoek bleek dat de vrouw de portemonnaie nog in haar bezit had. Deze werd teruggegeven aan de benadeelde rolstoeler waarna de verdachte voor onderzoek werd overgebracht naar het bureau.

Eindhoven: Man aangehouden na het gooien van stenen Vrijdagmiddag om 17.50 uur is op de Jeroen Boschlaan een 39-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. De man wordt ervan verdacht vanaf een flat stenen en een mes naar beneden te hebben gegooid. Hierbij kwamen verschillende stenen op geparkeerd staande autos terecht. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. Het mes is inbeslaggenomen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie