Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 09-02-2002

Datum nieuwsfeit: 09-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 9-02-2002 Regiopolitie Limburg Zuid (JvK)
persberichten zaterdag 9 februari 2002

Districht Heerlen

Inbrekers aangehouden
De politie van Heerlen heeft afgelopen nacht twee mannen afkomstig uit Heerlen en Hoensbroek aangehouden kort nadat zij hadden ingebroken in een schoenwinkel aan de Promenade in Heerlen. De twee liepen met een aantal schoendozen over straat en dat werd door de politie gezien, waarna ze werden aangehouden. De twee, 25 en 32 jaar oud, hadden de toegangsdeur van de winkel geforceerd.

Brand in jongerencentrum.
Tengevolge van het niet goed ventileren tijdens schilderwerkzaamheden door een groep jongeren in pension Mijnzicht aan de Ganzeweide in Heerlen onstond vrijdagmiddag omstreeks 13.45 uur brand in een van de gangen toen een van de jeugdige schilders een sigaret opstak. Een korte steekvlam was het gevolg. De brandweer rukte uit om de brand te blussen. Twee begeleiders en twee jeugdigen werden voor onderzoek aan de luchtwegen overgebracht naar het ziekenhuis van Heerlen.

Binnenbrandje in snackbar
Vrijdagmiddag omstreeks 12.30 uur ontstond waarschijnlijk tengevolge van oververhitting van een achter een fritesketel aangebrachte houten plaat, brand in een snackbar aan de Honigmanstraat. De brandweer kwam er aan te pas om het vuur te blussen. Door de politie werd een technisch onderzoek ingesteld. Van enig strafbaar feit is niets gebleken.

Inbraak in woning te Treebeek
Door het dichtslaan van de voordeur werd afgelopen nacht de bewoonster van een pand aan de Treebeekstraat uit haar slaap gerukt. Toen ze ging kijken wat er aan de hand was bleek er in haar huis te zijn ingebroken. De hele woonkamer was doorzocht. Voor zover na te gaan was werden enkele juwelen, een pinpasje en een geldbedrag weggenomen.

District Kerkrade

Jeugdigen vernielen autos in Reijmerstok
De politie van Krijtland heeft vrijdagavond omstreeks 22.50 uur drie jeugdigen in de leeftijd van 16 tot 18 jaar aangehouden omdat ze aan vier aan de Reijmerstokkerdorpstraat geparkeerde autos vernielingen hadden aangebracht. Getuigen had het drietal de vernielingen zien plegen en waarschuwde de politie. De drie jongens gaan het traject van snelrecht volgen.

District Maastricht.

Rookwaar gestolen bij inbraak in Winkel.
Zaterdagmorgen omstreeks 02.15 uur hebben onbekenden een inbraak gepleegd in een sigarenzaak aan de Clavecymbelstraat. De houten toegangsdeur werd geforceerd om binnen te komen. Een luid alarm weerhield de daders er niet van om uit de winkel rookwaar en snoepgoed met een waarde van ruim 3500 euro weg te halen. Op 2 februari 2002 werd eveneens op deze manier in dezelfde winkel ingebroken en rookwaar gestolen.

Vier mensen gewond bij aanrijding op Bosscherweg Bij een frontale aanrijding op de Bosscherweg zijn vrijdagavond vier mensen gewond geraakt. Een van hen, de bestuurder van een van de voertuigen, moest door de brandweer worden bevrijd omdat deze bekneld raakte. De aanrijding ontstond in de bocht kort achter de ijzeren brug in de richting van België. Een uit Belgie afkomstige personenauto kwam op de linker weghelft terecht waar deze in botsing kwam met een tegemoet komende auto. De bestuurder verklaarde hierover dat hij op het moment van de aanrijding een woordenwisseling had met zijn vriendin. Beiden liepen hoofdletsel op en werden overgebracht naar het ziekenhuis in Maastricht. De inzittenden van het andere voertuig werden overgebracht naar het ziekenhuis in Sittard. De bestuurder van dit voertuig liep enkele botbreuken op. De mede-inzittende van dit voertuig klaagde over hoofdpijn.

Juwelen weg na inbraak in Valkenburg.
In de loop van vrijdagavond werd ingebroken in een woning aan het Theodoor Dorrenplein. De daders bereikten via een plat dak aan de achterzijde een slaapkamerraam en forceerden dit. De boenverdieping werd doorzocht. Voor zover was na te gaan werden de juwelen van de bewoonsters gestolen.

Carnavalsprins ontvoerd en weer vrijgelaten.
Vrijdagmiddag werd de carnavalsprins van De Beerbieters, de carnavalsvereniging van de wijk Borgharen in Maastricht, tijdens een optreden bij een carnavalsfeest aan de Sint Hubertuslaan (!) in Maastricht, door leden van een arrestatie eenheid (AE) van de politie ontvoerd en naar een verborgen plaats gebracht. Deze carnavalsprins is in het dagelijkse leven de chef van deze eenheid. Kort na de ontvoering circuleerde er op het feest een anonieme brief waarin de eisen voor diens vrijlating werden beschreven. Een daarvan was dat de prins zou worden vrijgelaten zodra er een vol vat bier werd betaald. Een afvaardiging van de raad van 11 ging samen met de hoofdsponsor drankenhandelaar Bessems in spoedberaad bijeen om te overleggen. Binnen enkele minuten was de oplossing daar! En een half uurtje later werd een vat bier afgeleverd. De Beerbieters konden de actie van de AE wel in de juiste context plaatsen. In een verklaring aan de bezoekers van het feest zei hij letterlijk: Onze Prins is gestolen compleet met scepter en al. Wij wonen op 100 meter boven NAP en staan met beide voeten op de grond. We krijgen soms zelfs natte voeten als we op die grond staan. We willen graag onze prins terug en betalen met veel plezier het losgeld. Hierbij doelend op de reactie van een carnavalsvereniging in Maastricht die een soortgelijke grap is overkomen.
Meteen hierna dook hun prins weer op en kon het feest worden voortgezet.

District Sittard

Inbreker aangehouden.
De politie van Sittard heeft vanmorgen omstreeks 02.30 uur een 32-jarige inwoner van Geleen aangehouden nadat deze op heterdaad was betrpt bij een inbraak in een woning aan de Merovingenstraat in Sittard.
De man was aan de achterzijde de woning binnen gedrongen en werd betrapt toenb de bewoners thuiskwamen. Hij vluchtte nog maar kon korte tijd later aan de hand van een goed signalement en getuigenverklaringen alsnog worden aangehouden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie