Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Flevoland 09-02-2002

Datum nieuwsfeit: 09-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Flevoland
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Flevoland, plaats: Gehele Regio 9-02-2002 Dagelijkse Persberichten
Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

Aanrijding Schokkerringweg
ENS Vrijdagavond is een 72-jarige automobiliste uit Dronten gewond geraakt bij een ongeval op de Schokkerringweg. Vermoedelijk wilde ze in de bocht naar rechts een vrachtwagen inhalen en kwam frontaal in botsing met een tegenligger, een 36-jarige automobiliste uit IJsselmuiden. De vrouw uit Dronten raakte bekneld en is door de brandweer bevrijd. Ze is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het Dr. Jansenziekenhuis in Emmeloord. De vrouw uit IJsselmuiden bleef voor zover bekend ongedeerd.

Autobrand
LELYSTAD Vrijdagnacht is op de Zoom een auto volledig uitgebrand. Een buurman, die terugkwam uit zijn werk, zag brand bij een voorwiel en belde het alarmnummer. De brandweer heeft het vuur geblust. De politie heeft geassisteerd. Hoe de brand is ontstaan, is nog niet bekend. De auto is afgevoerd.

Aanrijding tussen auto en fiets
ALMERE Vrijdagmorgen is op de Romy Schneiderweg een auto en een fiets met elkaar in botsing gekomen. Een 42-jarige automobiliste uit Almere zag waarschijnlijk de 14-jarige fietsster uit Almere over het hoofd. De fietsster is met verwondingen aan haar hand per ambulance voor controle overgebracht naar het Flevoziekenhuis.

Kop-staartbotsing Paralleldreef
ALMERE Vrijdagmorgen heeft zich op de Paralleldreef, voor de verkeerslichten bij de A6, een kop-staartbotsing voorgedaan. Een 38-jarige automobilist uit Dronten verklaarde dat zijn voet van de koppeling schoot en daardoor achterop de auto van de 32-jarige Almeerder was gebotst. De passagiere van de Almeerder, een 29-jarige Almeerse, had pijn in haar nek en is rechtstandig uit de auto gehaald. De brandweer heeft hiervoor de auto open moeten knippen. De vrouw is per ambulance overgebracht naar het Flevoziekenhuis. Het wegvak richting Almere Haven is door de werkzaamheden enige tijd afgesloten geweest.

Inbeslagname wapens en drugs
ALMERE Vrijdagavond kwam bij de meldkamer van de politie een melding binnen dat iemand was bedreigd met een vuurwapen. De politie is vervolgens een woning aan de Vrijmark, waar de verdachten verbleven, binnengetreden. Bij huiszoeking troffen ze een groot aantal zakjes wiet, hash en enkele wapens aan waaronder een mes en twee buksen. Deze goederen zijn in beslag genomen. De beschuldiging van bedreiging bleek een gevolg te zijn van een ruzie. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Aanhouding bedreiging
ALMERE Vrijdagavond is op het Saffraanplein een 26-jarige Almeerder aangehouden voor bedreiging. Hij had even daarvoor een 15-jarige jongen uit Almere een mes op zijn keel gezet omdat de verdachte vond dat de jongen overlast veroorzaakte. De jongen liep hierbij een snijwond op aan zijn oor en is voor behandeling naar het Flevoziekenhuis gegaan. De verdachte is voor nader verhoor ingesloten. Het mes is in beslag genomen.

Aanhoudingen mishandeling
ALMERE Vrijdagnacht zijn op de Grote Markt twee Almeerder, 17 en 21 jaar, aangehouden voor mishandeling. Een van hen had een 17-jarige plaatsgenoot, een klap gegeven. Het duo is voor nader verhoor ingesloten.
ALMERE De politie heeft vrijdagnacht twee Almeerders, 18 en 19 jaar, aangehouden omdat ze ervan worden verdacht een 17-jarige plaatsgenoot op het Stationsplein in elkaar geslagen te hebben. Dankzij oplettende getuigen konden ze even later in de Stedenwijk worden aangehouden. De gedupeerde is voor behandeling overgebracht naar het Flevoziekenhuis. De vechtpartij lijkt het gevolg te zijn van langdurige onenigheid tussen de twee partijen.
ZEEWOLDE Vrijdagavond is op de Slingerweg een 16-jarige jongen uit Zeewolde aangehouden voor mishandeling. Twee grote groepen jongeren hadden ruzie. Op het moment dat een agent wilde sussen, sloeg de verdachte een 14-jarige jongen uit Zeewolde in het gezicht. De verdachte is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau in Almere.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie