Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Lekstroom 09-02-2002

Datum nieuwsfeit: 09-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 9-02-2002 Persberichten district Lekstroom, 13.00 uur

Alcoholcontrole

LEKSTROOM Op vrijdagavond en in de nacht van vrijdag op zaterdag werd er gecontroleerd op het gebruik van alcohol op diverse wegen in Nieuwegein, IJsselstein, Houten en Vianen.

Van de 593 bestuurders werd op straat een blaastest afgenomen. Hiervan moesten er twaalf mee naar het bureau voor de ademanalyse en tegen zeven bestuurders werd uiteindelijk proces-verbaal opgemaakt omdat zij boven de wettelijk toegestane 0,5 promille uitkwamen. De uitslagen varieerden van 0,6 tot 1,8 promille. Van twee bestuurders werd gezien de hoogte van het alcoholpercentage het rijbewijs ingenomen.

Bij de bekeurde bestuurders zat ook de man die in zijn auto een kleine hoeveelheid harddrugs en ruim 150 pillen in zijn bezit had. Deze man werd voor nader onderzoek ingesloten.
Ook een andere automobilist probeerde onder de controle uit te komen.. Hij reed tegen het verkeer in op de Taludweg richting Utrecht en ook nog eens door een rood verkeerslicht. Met behulp van politiemensen uit de stad Utrecht kon de bestuurder op de Europalaan worden aangehouden. Omdat hij 1,8 promille alcohol in zijn lichaam had werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Jongeren aangehouden

NIEUWEGEIN Drie jongeren van 18 en 19 jaar allen afkomstig uit Utrecht, die deel uit maakten van een grote groep, zijn vrijdagavond omstreeks 21.00 uur aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging en mishandeling.

De drie werden aangehouden na een melding van het personeel van het zwembad aan het Merweplein. Met behulp van een diensthond werden de drie van de rest van de groep jeugd gescheiden. Er raakte niemand gewond. De drie Utrechters kregen naast het opmaken van een proces-verbaal, een ontzegging voor het zwembad voor de duur van een jaar.

Man aangehouden voor bedreiging

HOUTEN Een 44-jarige man uit Houten is vrijdagavond omstreeks 22.00 uur in zijn woning aangehouden op verdenking van bedreiging van zijn ex-vrouw. De bedreiging had zich vrijdagmiddag rond 16.30 uur voorgedaan op de Vlierweg.

De man zit voorlopig vast voor nader onderzoek.

Man aangehouden voor diefstal

HOUTEN Een 37-jarige man uit Huizen is vrijdagmiddag omstreeks 17.30 uur aangehouden op verdenking van winkeldiefstal.

Bij het verlaten van een winkel aan De Raat werd het alarm van de detectiepoortjes geactiveerd. Een personeelslid zette onmiddellijk de achtervolging in en kon de man op het Achterom te pakken krijgen.

In de door de wegvluchtende man achtergelaten tassen en jas werden een paspoort en bankpassen aangetroffen die niet op naam van de man stonden. Op het bureau werden bij de man nog enkele niet op zijn naam gestelde bankpassen, rijbewijzen en vervoersbewijzen aangetroffen.

De man zit voorlopig vast voor nader onderzoek, waarbij ook de herkomst van de aangetroffen goederen wordt meegenomen.

Man aangehouden voor mishandeling
NIEUWEGEIN De politie heeft vrijdagavond omstreeks 21.00 uur een 23-jarige man uit Nieuwegein aangehouden op verdenking van ernstige mishandeling van een 19-jarig familielid.

De mishandeling was al enkele dagen geleden gebeurd in het centrum van Nieuwegein, maar de vrouw had geen kans gezien om eerder alarm te slaan.

Na de melding onderzocht de politie de zaak en kon kort daarna de man in zijn woning aanhouden. Een arts constateerde dat de vrouw enkele ribben had gekneusd en letsel aan haar gezicht had opgelopen.

De man zit voorlopig vast.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie