Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Reactie RU Groningen op uitspraken Huisartsen Registratie Commissie

Datum nieuwsfeit: 09-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Rijksuniversiteit Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Rijksuniversiteit Groningen

09 Feb 2002

Nummer 22. 9 februari 2002 MEDEDELING AAN DE PERS

Reactie Rijksuniversiteit Groningen op uitspraken Huisarts en Verpleeghuisarts Registratie Commissie

Noot voor de pers

De Rijksuniversiteit Groningen is verbaasd over de voorgenomen beslissing van de Huisarts en Verpleeghuisarts Registratie Commissie (HVRC) om de erkenning van de Huisartsenopleiding in Groningen in te trekken. De voorgenomen beslissing van de HVRC is gebaseerd op de huidige huisvestingssituatie van de huisartsenopleiding die als onvoldoende wordt gekwalificeerd. De universiteit heeft de registratiecommissie tijdig meegedeeld dat is besloten tot verhuizing van de gehele opleiding naar een ander gebouw en dat die nieuwe huisvesting kwalitatief en kwantitatief wel aan de gestelde eisen zal voldoen.
Tijdens het recente bezoek van de visitatiecommissie van de HVRC aan de Groningse huisartsenopleiding heeft de commissie geen bezoek afgelegd aan de nieuwe locatie. Uiteraard gaat de universiteit er van uit dat een nader gesprek met de HVRC de zaak zal ophelderen en dat de erkenning van de huisartsenopleiding zal worden voortgezet.

Geen consequenties voor reguliere geneeskundeopleiding

Voor de goede orde zij opgemerkt dat de huisartsenopleiding een specialistenopleiding is die volgt op de normale artsenopleiding aan de universiteit, de studierichting geneeskunde. De voorgenomen beslissing van de HVRC heeft derhalve geen consequenties voor de gewone geneeskundeopleiding.

Noot voor de pers

Voor nadere informatie:

* Drs. A.J. Kee

* lid Faculteitsbestuur Medische Wetenschappen
* tel. (06) 515 46 34 3

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie