Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Binnensticht 10-02-2002

Datum nieuwsfeit: 10-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 10-02-2002 Persberichten district Binnensticht, 11.50 uur

Bekeuringen, gewonden en vernielingen in de binnenstad

ZEIST In de nacht van zaterdag op zondag werden door surveillerende politiemensen in het centrum van Zeist verschillende bekeuringen uitgedeeld. Een 32-jarige man uit Zeist werd in een auto aangehouden voor het onverzekerd rijden, rijden zonder rijbewijs en met teveel drank op (2.28 promille). Twee passanten kregen een bekeuring voor wildplassen.

Enkele mensen hadden door onenigheid en/of teveel drankgebruik verwondingen aan handen en oog opgelopen. Zij werden in het Zeister ziekenhuis aan hun verwondingen geholpen.

Op verschillende locaties, waaronder de Pr. Lorentzlaan, Wilhelminalaan en de Oude Arnhemseweg werden autos vernield. Spiegels werden van autos getrapt en een ruit werd ingegooid. Daders van deze vernielingen werden niet aangetroffen.

Aanrijding letsel

AUSTERLITZ Zaterdagavond omstreeks 22.45 uur vond op de Traayweg een aanrijding plaats.
Door nog onbekende oorzaak was op de Traay een personenauto met twee inzittenden, een 25-jarige vrouw uit Driebergen Rijssenburg en een 23-jarige vrouw uit dezelfde woonplaats, in aanrijding gekomen met een 50-jarige bestuursters van een personenauto uit Leusden. Door de aanrijding kwam de auto van de vrouwen uit Driebergen tegen een boom tot stilstand.
De beide dames werden voor behandeling van de verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis de Lichtenberg in Amersfoort. De vrouw uit Leusden kwam met de schrik vrij. Beide voertuigen moesten worden weggetakeld.

De Regionale Verkeersdienst doet onderzoek naar de toedracht van de aanrijding.

Joyrijder veroorzaakt aanrijding

MAARTENSDIJK Zaterdagochtend rond 07.00 uur veroorzaakte een 18-jarige jongen uit Maartsendijk een aanrijding op de Dorpsweg. De jongen was niet in het bezit van een rijbewijs.
Getuigen hadden gezien dat de bestuurder tegen een lantaarnpaal was aangereden, de auto had afgesloten en was weggelopen. Toen de politiemensen ter plaatse kwamen, kwam de jongen met zijn moeder aangelopen. Hij verklaarde dat hij omstreeks 06.30 uur de auto zonder toestemming had meegenomen en een stukje was gaan rijden. Op de Dorpsweg wilde hij zijn sigaret uitdrukken. Toen dit niet helemaal lukte, verloor hij de macht over het stuur en kwam de auto tegen een lantaarnpaal tot stilstand.
Proces-verbaal werd opgemaakt. Vermoedelijk is de auto geheel vernield.

Snelheidscontroles

GROENEKAN Tussen 10.15 en 12.30 uur werd zaterdag een snelheidscontrole gehouden op de Koningin Wilhelminaweg. Van de 656 passerende voertuigen reden 80 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid was 104 km/h waar 50 km/h mag worden gereden.

DE BILT Op de Utrechtseweg werd zaterdag een snelheidscontrole gehouden van 10.15 tot 12.15 uur. Van de 1332 passerende voertuigen reden 115 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid was 119 km/h waar 80 km/h mag worden gereden.
Alle overtreders kregen een proces-verbaal.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie