Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Flevoland 10-02-2002

Datum nieuwsfeit: 10-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Flevoland
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Flevoland, plaats: Gehele Regio 10-02-2002 Dagelijkse Persberichten
Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

Aanranding in Almere op Opsporing Verzocht
ALMERE - De politie in Almere vraagt in het tv-programma Opsporing Verzocht van aanstaande maandag aandacht voor een aanranding van een vrouw op 26 december jl. rond middernacht op een perron van het NS-station in Almere Buiten. In deze uitzending zal een compositietekening van de vermoedelijke dader getoond worden. Deze tekening zal na de uitzending op de site van Opsporing Verzocht geplaatst worden (www.opsporingverzocht.nl).
Deze Almeerse zaak wordt uitgezonden in het tweede deel van Opsporing Verzocht dat om ca. 22:00 uur begint op Nederland 1. De volgende dag (dinsdag) wordt rond het middaguur de volledige uitzending herhaald op Nederland 1.

Alcoholcontrole
LELYSTAD Wie is de BOB? Rijdt de BOB ook in Lelystad? Een antwoord op deze vraag kreeg de politie afgelopen nacht toen zij een grote alcoholcontrole hield op De Meent en de Larserdreef. De BOB is in Lelystad redelijk goed bekend, want van de 590 gecontroleerde automobilisten kregen maar 4 een proces-verbaal voor het rijden onder invloed.

URK In Wijk 2 in Urk werd zaterdagnacht een 21-jarige bromfietser uit Urk aangehouden voor rijden onder invloed. De politie had hem staande gehouden omdat hij zonder helm over de stoep reed. De Urker verklaarde dat zijn helm nog in het café lag. Hij blies 750 ug/l (1,7 promille. Hij heeft een rijverbod van 9 opgelegd gekregen. Processen-verbaal zijn opgemaakt.

EMMELOORD Zaterdagnacht is op de Hannie Schaftweg een 41-jarige automobilist zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De politie zag hem slingerend rijden. Bij controle bleek hij niet in het bezit te zijn van een rijbewijs en had hij iets te diep in het glaasje gekeken. Op het politiebureau blies hij 745 ug/l (1,7 promille). Processen-verbaal zijn opgemaakt.

Aanhouding na vechtpartij
URK Zaterdagnacht is een 29-jarige Urker aangehouden omdat hij betrokken was bij een vechtpartij met een 21-jarige plaatsgenoot. Een 24-jarige Urker verklaarde dat hij de ruzie wilde sussen, maar raakte ook betrokken bij de vechtpartij. De aanleiding voor deze mishandeling is nog onbekend. De 29-jarige is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Gordelcontrole
LELYSTAD De politie heeft zaterdagmorgen op de Larserdreef een korte gordelcontrole gehouden. In een half uur tijd werden acht bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van een autogordel.

Aanhouding na mishandeling
LELYSTAD Zaterdagmiddag kwam bij de meldkamer van de politie een melding binnen dat iemand in een woning mishandeld was. Het slachtoffer, een 32-jarige man uit Lelystad, is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis. De verdachte, een 42-jarige man uit Lelystad en een bekende van het slachtoffer, is in de Wold aangehouden. Hij is voor nader onderzoek in verzekering gesteld. Wat de aanleiding is geweest, is nog niet duidelijk.

Woningbrand
ALMERE Zaterdagmiddag heeft de brandweer uit moeten rukken naar de Oldewierde voor een woningbrand. De brand is waarschijnlijk ontstaan door kortsluiting. Het vuur was snel onder controle. De politie heeft assistentie verleend. Stichting Salvage, een stichting die hulp biedt aan gedupeerden, maatregelen neemt om de schade te beperken en de eerste waarneming namens verzekeraars kan uitvoeren, is in kennis gesteld.

Aanhouding inbreker
ALMERE Zaterdagnacht is met behulp van een surveillancehond een 22-jarige Almeerder aangehouden op verdenking van inbraak in een woning aan de Dudokstraat. Divers inbrekersgereedschap is in beslag genomen. De verdachte is voor nader onderzoek in verzekering gesteld.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie