Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Lekstroom 10-02-2002

Datum nieuwsfeit: 10-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 10-02-2002 Persberichten district Lekstroom 12.25 uur

Jongens aangehouden voor openlijke geweldpleging

NIEUWEGEIN Drie jongens uit Nieuwegein (15 en 16 jaar) zijn in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden wegens het vernielen van de ruiten van een abri op de Batauweg.

Een surveillerende politieman in burger had dit gezien en wist er één aan te houden op de Ossenwagendrift. Na ingesteld onderzoek konden korte tijd later de twee andere jongens in hun woningen worden aangehouden.

De jongens zitten voorlopig vast voor nader onderzoek en verhoor.

Man aangehouden voor vernieling en openbare dronkenscha

NIEUWEGEIN Een 44-jarige man uit Nieuwegein is in de nacht van zaterdag op zondag rond 02.50 uur aangehouden op verdenking van vernieling en openbare dronkenschap op de Kamperveste.

De politie kreeg een melding dat een man op de Kamperveste liep te schreeuwen. Ter plaatse bleek dat de man behoorlijk onder invloed van alcohol was. Ook bleek dat inderdaad een ruit van een woning was vernield en het vermoeden bestond dat de man dit gedaan had.

De man werd ter ontnuchtering en voor verhoor ingesloten in het bureau.

Automobilist aangehouden voor rijden onder invloed

IJSSELSTEIN Een 22-jarige automobilist uit IJsselstein is zondagmorgen omstreeks 05.30 uur aangehouden wegens het rijden onder invloed van alcohol.

Politiemensen die op de Voorstraat liepen zagen de automobilist onverantwoord hard rijden terwijl er nog veel voetgangers op straat waren en gaven zijn gegevens door aan een surveillance-eenheid. Die zagen de automobilist vervolgens rijden over Panhoven, echter bij het zien van de politie verhoogde deze zijn snelheid. Plotseling stopte de automobilist op de Linnaeusweg en kon de politie hem aanspreken.

Daaruit bleek dat de man alcohol had genuttigd. Na de ademanalyse op het bureau bleek dat hij 1,4 promille alcohol in zijn lichaam had. Ook bleek dat de man geen rijbewijs had.

Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Automobilist botst op lichtmast

NIEUWEGEIN Een 32-jarige automobilist uit Nieuwegein is in de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 04.30 uur op een lichtmast gebotst op de Professor Dokter Claylaan.

Ter plaatse gekomen politiemensen troffen de Nieuwegeiner met een bebloed gezicht enigszins dizzy aan achter het stuur. Ook roken de politiemensen dat er alcohol in het spel was. De man moest voor behandeling naar het Antoniusziekenhuis. Daar werd ook van de man een bloedproef afgenomen om vast te kunnen stellen of het bloedalcoholgemiddelde inderdaad hoger was dan de toegestane 0,5 promille.

De auto moesten worden weggesleept en proces-verbaal wordt opgemaakt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie