Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten regiopolitie Friesland 10-02-2002

Datum nieuwsfeit: 10-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Friesland
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Friesland, plaats: Friesland 10-02-2002
Politieberichten van 9/2 (13.00 uur) t/m 10/2 (13.00 uur)

Mildam: aanrijding lichtgewonde
Zaterdag omstreeks 09.30 uur vond op de Schoterlandseweg een aanrijding plaats tussen een personenauto en een taxi. De bestuurder van de personenauto, een 20-jarige inwoner van Rotstergaast haalde twee voor hem rijdende autos in. Tijdens het inhalen werd hij geconfronteerd met twee middengeleiders, waardoor hij niet terug kon naar zijn eigen weghelft. Hij moest dus noodgedwongen op de weghelft blijven rijden die bestemd was voor het tegemoetkomende verkeer. Hier kwam hij frontaal in botsing met een taxi, die werd bestuurd door een 38-jarige inwoner van Sint Johannesga. Een inzittende van de taxi, een 67-jarige inwoonster van Gorredijk klaagde over pijn in haar borst en werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen. De vrouw kon na behandeling het ziekenhuis weer verlaten. De personenauto werd totaal vernield.

Drachten: inbraak auto
Van vrijdag op zaterdag werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op het Lidlum. Het portier werd opengewrikt. Uit de auto werden de verzekeringspapieren en een houder met 17 cds weggenomen. De eigenaar, een 29-jarige inwoner van Drachten, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: inbraak clubgebouw
Afgelopen zaterdag werd ingebroken in het clubgebouw van de speeltuinvereniging Het Westen, aan de Sweelinckstraat. Een ruit van het gebouw werd vernield. Uit het pand werd de geluidsapparatuur weggenomen. Ook de koelkast werd vernield. Een medewerker van de speeltuinvereniging, een 62-jarige inwoner van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Franeker: winkeldiefstal
Zaterdag omstreeks 14.40 uur werd door een 56-jarige inwoonster van Franeker een winkeldiefstal gepleegd. De verdachte nam bij een winkel aan de Voorstraat twee pakjes met batterijen weg en wilde zonder te betalen de winkel verlaten. Zij werd door het personeel aangehouden. Een medeweker van de winkel, een 33-jarige inwoner van Franeker, deed aangifte. De verdachte werd overgebracht naar het bureau. Tegen de vrouw werd proces-verbaal opgemaakt en zij kreeg via Kort OM een boete van 115.-

Sneek: man valt uit boom
Zaterdag omstreeks 14.45 uur was een 48-jarige inwoner van Sneek samen met een 40-jarige inwoner van Workum, bezig met het snoeien van een bomen op het kerkhof aan de Leeuwarderweg. Toen inwoner van Sneek bezig was met het afzagen van een tak, viel deze tegen de ladder aan waarop hij stond. De ladder viel daarop om. De man kwam op de grond terecht en klaagde over pijn in zijn benen. Het slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek voor het maken van fotos.

Drachten: onder invloed
Zaterdag omstreeks 15.50 uur werd op De Lange West een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 23-jarige inwoner van Kootstertille, sprak met dubbele tong en maakte een verwarde indruk. Het bleek dat de jongeman weed had gerookt. Hij werd overgebracht naar het bureau. Aan het bureau werd van de verdachte een bloedproef genomen. De uitslag van deze bloedproef is nog niet bekend. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 12 uren.

Buitenpost: fietsendief aangehouden
Zaterdag omstreeks 18.15 uur werd door getuigen gemeld dat een man bij het Ns-station aan het Stationsplein bezig was met het stelen van een fiets. Ter plaatse de man, een 27-jarige inwoner van Surhuizum, aangetroffen. Het bleek dat hij een bruine damesfiets, uit het rek had weggenomen en iets verderop had verstopt. De fiets werd meegenomen naar het bureau. De eigenaar van de fiets is op dit moment nog niet bekend. De verdachte werd overgebracht naar het bureau. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en na verhoor is hij weer in vrijheid gesteld.

Ouwsterhaule: aanrijding met lichtgewonde
Zaterdag omstreeks 18.10 uur vond op de splitsing van de J. Veldstrawei met de Haulstersingel een aanrijding plaats tussen een personenauto en een bromfiets. De auto werd bestuurd door een 26-jarige inwoner van Joure. Hij kwam uit de richting Ouwsterhaule en wilde linksaf de Haulstersingel oprijden. Hij zag daarbij een bromfiets, die bestuurd werd door een 16-jarige inwoner van Ouwster Nijega over het hoofd. De bromfietser raakte lichtgewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen. Na behandeling in het ziekenhuis kon de jongen weer naar huis.

Leeuwarden: belediging
Zaterdag omstreeks 19.45 uur fietste een 19-jarige inwoner van Leeuwarden over de Voorstreek. De jongeman reed aldaar zonder verlichting. Toen de politieman hem daarover aansprak, begon de man gelijk te schelden. Toen hem werd medegedeeld dat hij een bekeuring kreeg, schold hij de politieman nogmaals uit. Hierop werd hij aangehouden en overgebracht naar het bureau. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt ter zake belediging.

Wolvega: overval winkel
Zaterdag omstreeks 19.20 uur werd een roofoverval gepleegd op een supermarkt aan de Markt. Een onbekende man kwam aan de kassa en wilde een paar plastic kinderschoentjes afrekenen. De verdachte bevond zich op dat moment alleen met de caissière, een 17-jarige inwoonster van Wolvega, bij de kassa. Plotseling trok de verdachte een klein vuurwapen en richtte dit op de caissière, waarna hij eiste dat het geld in de kassa aan hem werd gegeven. Hierop werden aan de verdachte een aantal euros (klein bedrag) overhandigd, die hij in een plastic zak deed. Daarna verliet de verdachte de winkel. Een onderzoek in de omgeving naar de verdachte, waarvan alleen bekend is dat het een blanke man betrof, die een zwart petje droeg, leverde geen resultaat op.

Leeuwarden: diefstal auto
Zaterdag tussen 19.15 en 21.15 uur werd een bestelauto, merk Mazda, kleur blauw, gestolen vanaf de Gedempte Keizersgracht. De eigenaar, een 31-jarige inwoner van Leewarden, deed aangifte. Zondag omstreeks 00.20 uur werd de desbetreffende auto door stadswachten rijdend aangetroffen in de stad. De auto met inzittenden kon uiteindelijk door de politie worden aangehouden bij de verkeerslichten op de Planetenlaan. De inzittenden, te weten drie jongens in de leeftijd van 17, 16 en 16 jaar, allen uit Leeuwarden, werden overgebracht naar het bureau. De 17-jarige jongen bestuurde de auto. De verdachten zijn ingesloten.De auto werd eveneens overgebracht naar het bureau.

Harlingen: vernieling autoruit
Zaterdag omstreeks 22.30 uur werd op de Oude Trekweg, een 24-jarige inwoner van Makkum, aangehouden ter zake vernieling van een autoruit. De verdachte had bij een aldaar gevestigd bedrijf een auto gehuurd en kreeg met deze wagen pech. Hij wilde daarop terstond een andere wagen hebben, die op dat moment niet voorradig was. Hierop werd de man lastig en vernielde hij een ruit van een aldaar staande auto. De verdachte werd aangehouden. Hij pleegde bij zijn aanhouding verzet, waarop hij geboeid werd overgebracht naar het bureau. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Lemmer: onder invloed
Zaterdag omstreeks 23.10 uur werd op de Plattedijk een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 25-jarige inwoner van Koudum, reed slingerend over de weg. Het bleek dat de man had gedronken. Naast de bestuurder lag een lege bierfles op de grond, die hij tijdens het rijden had leeggedronken. De verdachte werd overgebracht naar het bureau. Aan het bureau blies de man 790 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 9 uren. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Twijzel: aanrijding met drank
Zondag omstreeks 00.05 uur vond op de Tsjerkebuorren een eenzijdig ongeval plaats. De bestuurder van een personenauto raakte door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijt en via een lantaarnpaal en een bushaltepaal vloog het voertuig over de kop en kwam in de sloot naast de weg tot stilstand. De bestuurder was na de aanrijding weggelopen en had zijn identiteit niet bekend gemaakt. Een 30-jarige inwoner van Twijzel werd iets verderop aangetroffen en verklaarde de bestuurder te zijn geweest. Uit het onderzoek kwam vast te staan dat deze man niet de bestuurder was. Uiteindelijk werd een 35-jarige inwoner van Kootstertille in zijn woning aangehouden. Deze man was de eigenaar van de auto en had op het moment van de aanrijding de auto bestuurd. Het bleek dat de man had gedronken. Aan het bureau blies hij 565 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 6 uren. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd. De auto, met een nieuwaarde van fl 177.000,- werd totaal vernield.

Rotsterhaule: onder invloed
Zondag omstreeks 01.05 uur werd op de Hoge Dijk een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 30-jarige inwoner van Rotterdam, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 255 ug/l. Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 1 uur. Tevens bleek dat hij niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Ook hiervoor kreeg hij een bekeuring.

Zondag omstreeks 03.30 uur werd op de Kadijk een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 31-jarige inwoner van Rotsterhaule, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 495 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 5 uren.

Jistrum: onder invloed
Zondag omstreeks 01.10 uur werd op de Marwei een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De personenauto was niet voorzien van een kenteken. De bestuurder, een 17-jarige inwoner van Jistrum, bleek niet het bezit te zijn van een rijbewijs en bovendien bleek dat hij had gedronken. De auto werd in beslag genomen. De bestuurder werd overgebracht naar het bureau. Aan het bureau blies de man 665 ug/l. Tegen de bestuurder is proces-verbaal opgemaakt en ij kreeg een rijverbod voor 7 uren.

Sneek: belediging
Zondag omstreeks 01.10 uur stak een 17-jarige inwoonster van Sneek haar middelvinger op tegen passerende politieagenten. Toen deze hierop de dame in kwestie wilden aanspreken, ging haar 19-jarige vriend, eveneens uit Sneek, zich ermee bemoeien. De agenten werden door het stel uitgescholden, waarop zij werden aangehouden. Tijdens deze aanhouding meende een 19-jarige Sneker zich hier weer mee te moeten bemoeien. Hij trachtte het dienstwapen van een agent te pakken,hetgeen werd voorkomen. Deze jongeman werd toen ook aangehouden. De verdachten werden overgebracht naar het bureau. Tegen de verdachten is proces-verbaal opgemaakt en na verhoor zijn ze weer in vrijheid gesteld.

Lemmer: onder invloed
Zondag omstreeks 02.55 uur werd op de Rondweg een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder reed slingerend en reageerde in eerste instantie niet op het stopteken. Uiteindelijk bracht de bestuurder, een 25-jarige inwoner van Lemmer, zijn auto tot stilstand, nadat de politiewagen de zwaailichten in werking had gesteld. De bestuurder bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 735 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 8 uren. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Leeuwarden: onder invloed
Zondag omstreeks 03.25 uur werd op de Prins Hendrikstraat een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 28-jarige inwoner van Dronrijp, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de bestuurder 805 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 9 uren. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Sneek: vechtpartij
Zondag tussen 04.00 en 05.00 uur kwamen er verschillende meldingen van vechtpartijen in de Wijde Noorderhorne. Ter plaatse een grote groep personen aangetroffen, doch niemand van de aanwezigen wist iets te vertellen of wilde aangifte doen. Van een vechtpartij was op dat moment geen sprake. Wel bleek dat er over en weer klappen waren gevallen. Nadat een aantal raddraaiers was vertrokken, keerde de rust weer. Er zijn geen aanhoudingen verricht.

Wijckel: onder invloed
Zondag omstreeks 04.50 uur werd op de Vinkebuorren een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 32-jarige inwoner van Lemmer, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 435 ug/l. Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg en rijverbod voor 4 uren.

Drachten: mishandeling
Zondag omstreeks 04.00 uur werd in het ziekenhuis van Drachten een 18-jarige inwoner van Drachten aangetroffen. De jongeman was twee keer in de rug gestoken en twee keer in zijn linkerbovenarm. Waarmee het was gestoken, werd niet duidelijk. Op de Noordkade ter hoogte van Videoland was dit voorgevallen, was het enige wat hij kwijt wilde. De jongeman wilde geen aangifte doen en tevens wilde hij geen verklaring afleggen. Het slachtoffer was met een taxi naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Zwagerbosch: geheime zender
Zondag omstreeks 11.30 uur werd aan de Heidewei in samenwerking met de radiocontroledienst een geheime zender, de Mexico City uit de lucht gehaald. Tegen de eigenaar van de zender, een 58-jarige inwoner van Zwagebosch, werd proces-verbaal opgemaakt. De zendapparatuur werd in beslag genomen.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...