Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Topsporters Defensie succesvol

Datum nieuwsfeit: 10-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Defensie


Huizinga alweer wereldkampioen

Topsporters Defensie succesvol

10-02-2002

Mark Huizinga heeft met zijn overwinning op het sterke internationale toernooi in Parijs bewezen in topvorm te zijn. De eerste luitenant van de Koninklijke Luchtmacht won in de finale in 47 seconden van de Fransman Hugonnier met een schouderworp. Het was de eerste keer dat Huizinga het toernooi van Parijs op zijn naam bracht. Met de wereldtitel was Parijs het enige toernooi dat nog op de erelijst van de olympisch kampioen ontbrak. Voorafgaande aan de finale had hij de Belg Pedus, de Fransman Carabatta en de Japanner Yazaki met een vol punt verslagen. Huizinga heeft aangekondigd dit jaar minder toernooien te draaien om zich volgend jaar te kunnen opladen voor de Olympische Spelen van Athene (2004).

Ook wachtmeester Claudia Zwiers (-78kg), in dienst bij de Koninklijke Marechaussee en landmachtvaandrig Daniëlle Vriezema (-63kg) presteerden goed. Beiden behaalden brons en dat was voor Zwiers een evenaring van haar prestatie van vorig jaar.

Maar niet alleen de judoka's die bij Defensie een topsportcontract hebben verdiend, presteerden uitstekend. Ook hoogspringer Wilbert Pennings, sinds kort in dienst bij de Koninklijke Luchtmacht, deed van zich spreken. Tijdens een indoor-toernooi in België vloog de hoogspringer over 2.31 meter. Dat betekende een verbetering van zijn eigen Nederlands record met drie centimeter. Twee pogingen om 2.35 meter te slechten, mislukten. (archieffoto Mark Huizinga: Hennie Keeris)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie