Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Hr.Ms. Bloys van Treslong naar Caraïbisch Gebied vertrokken

Datum nieuwsfeit: 11-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten


---

Ministerie van Defensie---

Hr.Ms. Bloys van Treslong naar Caraïbisch Gebied vertrokken

11-02-2002

Uit de marinehaven van Den Helder is zondag (10 februari) het fregat Hr.Ms. Bloys van Treslong vertrokken. Het fregat neemt in de Nederlandse Antillen de functie van stationsschip over van Hr.Ms. Willem van der Zaan. Bij het stationsschip gaat het om een fregat van de Koninklijke Marine dat voor een bepaalde periode in het Caraïbisch Gebied wordt gestationeerd voor kustwacht- en drugsbestrijdingstaken. Tot nu toe was het gebruikelijk dat een fregat zes maanden in de Antillen verbleef, Hr.Ms. Bloys van Treslong zal er echter drie jaar blijven. Na de aflossing keert Hr.Ms. Willem van der Zaan terug naar zijn thuishaven Den Helder.

Het gros van de bemanningsleden van Hr.Ms. Bloys van Treslong wordt over een half jaar afgelost. Een klein deel, waaronder de commandant, blijft voor langere tijd.
Afgezien van de eigen Lynx-boordhelikopter heeft Hr.Ms. Bloys van Treslong ook een Alouette III helikopter van de Belgische Zeemacht aan boord. Na aankomst in de Antillen zal dit toestel in het kader van de Nederlands-Belgische samenwerking op marinegebied worden gestationeerd op Hr.Ms. Abraham van der Hulst. Dit fregat is sinds enkele weken in de Antillen gestationeerd en levert een bijdrage in de internationale strijd tegen het terrorisme. Hr.Ms. Abraham van der Hulst wordt als onderdeel van de Amerikaanse 'Joint Inter Agency Task Force East' ingezet voor de anti-drugsoperaties.

Hr.Ms. Bloys van Treslong is een fregat van de zogenoemde standaardklasse. Het schip telt een bemanning van 166 koppen, is 130 meter lang en heeft een waterverplaatsing van 3.600 ton.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie