Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Aladdin's eToken voor Bartox' digital signature solution

Datum nieuwsfeit: 11-02-2002
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Aladdin's eToken voor Bartox' digital signature solution

Tel Aviv / IJsselstein, 11 februari 2002 Het Israëlische Aladdin Knowledge Systems (NASDAQ: ALDN) en het Nederlandse Bartox, onderdeel van Brocom Automatisering Holding in Nederland, hebben heden aangekondigd dat Aladdin's eToken gebruikt kan worden in combinatie met BartoXign, een toonaangevende Europese oplossing op het gebied van digitale handtekeningen.

eToken, Aladdin's USB authenticatie-token ter grootte van een normale huissleutel, wordt nu aangeboden door Bartox als een extra, op hardware gebaseerde, beveiligingsfeature die een verdere versterking vormt van de bescherming die geboden wordt door de digitale handtekeningoplossing van BartoXign. Gebruikers van BartoXign kunnen nu hun digitale handtekening genereren en opslaan op de eToken, waardoor een veilige en toch portable omgeving wordt gecreëerd voor de digitale handtekeningen geproduceerd via het Bartox-systeem.

"Het verheugt Aladdin partner te zijn van Bartox om zo de ongekende beveiliging te leveren die door eToken wordt geboden; een prijswinnend USB-device dat dient als een uitstekende, op hardware gebaseerde, aanvullende technologie op de geavanceerde BartoXign oplossing voor digitale handtekeningen," zei Leedor Agam, vice president van eBusiness en eToken oplossingen. "De BartoXign-eToken combinatie resulteert in een krachtige beveiligingsoplossing die voor de eindgebruik betaalbaar is en eenvoudig te gebruiken."

"Wij kunnen onze klanten nu de meest flexibele en portable beveiligingsoplossing bieden die op dit ogenblik beschikbaar is," zei Ronald Ederveen, CEO van Bartox, een Nederlands bedrijf gespecialiseerd in de ontwikkeling van innovatieve beveiligingsoplossingen. "Samen met Aladdin's eToken bieden wij die veilige portability van digitale handtekeningen waarnaar onze klanten vragen."

Over BartoXign: BartoXign is een beveiligingsproduct voor organisaties die hun applicatiebeveiliging willen uitbreiden met digitale handtekeningen. Applicaties, uiteenlopend van client/server applicaties tot de nieuwste Webdiensten, kunnen beveiligd worden met BartoXign. Het zetten en verifiëren van digitale handtekeningen is gebaseerd op cryptografische functies (public- en private-keys).

BartoXign gebruikt Microsoft CryptoAPI dat standaard beschikbaar is in het Microsoft Windows-besturingssysteem. Bartox adviseert met klem het gebruik van crypto-hardware voor de bescherming van de digitale handtekening. BartoXign is zodanig ontwikkeld dat ontwikkelaars van software dit end-to-end beveiligingsproduct eenvoudig kunnen integreren in hun bestaande applicaties. BartoXign is beschikbaar voor zowel Microsoft- als Java-platforms. Installatie bij de cliënt gebeurt geheel automatisch en geeft eindgebruikers het hoogst mogelijke gebruiksgemak. Handtekeningverificatie op de server kan in zeer hoge mate aangepast worden.

Over eToken: eToken, een op de USB-poort van de PC en smartcard-technologie gebaseerde electronische sleutel, is thans de ultieme oplossing voor de beveiliging van netwerken en e-Business platforms. Het is een werkelijk portable en kosteneffectief middel om gebruikers zich te laten authenticeren en digitaal gevoelige zakelijke transacties te ondertekenen.

Door gebruik te maken van state-of-the-art technologie biedt eToken PRO een geavanceerde Smartcard functionaliteit met een robuuste, ingebouwde, cryptografische processor zoals 1024-bit RSA, 3xDES en SHA1 (optioneel: MD5). eToken PRO biedt een ongeëvenaard niveau van fysieke en logische bescherming met zijn ITSEC LE4 Smartcard chipbeveiligings accreditatie. Bovendien is eToken PRO de ideale oplossing voor PKI-enabled applicaties. Omdat alle gevoelige activiteiten en ondertekening, waaronder het aanmaken van PKI-sleutels, gedaan kunnen worden in de veilige omgeving op de eToken zelf, worden gevoelige gegevens uit de buurt gehouden van de onveilige omgeving van de PC.

eToken R2 biedt een eenvoudige maar robuuste 120bit DESX, ingebouwde beveiligingsfunctionaliteit als onderliggende technologie. Zowel eToken PRO als R2 bieden fysieke mogelijkheden in hun nieuw ontworpen, uit één stuk bestaande plastic behuizing en leveren daarmee een vervalsingsvrije en waterbestendige behuizing. Ondersteuning voor open, niet-gedeponeerde beveiligingsnormen zoals Microsoft CAPI & PKCS11 zorgt voor een snelle en soepele integratie met beveiligingsoplossingen. eToken's innovatieve "Enterprise" oplossingsset biedt ook een out-of-the-box "plug and play" connectiviteit voor diverse beveiligingscliënten.

Over Bartox: Bartox is een Nederlands bedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van innovatieve beveiligingsoplossingen en de implementering van de oplossingen in bestaande of nieuwe applicaties. Bartox wil klanten laten meedelen in haar kennis van beveiliging. Daarom opereert Bartox onafhankelijk van verkopers van beveiligingssoftware and adviseert klanten over op maat gemaakte beveiligingsoplossingen die het best passen in de specifieke applicatieomgeving. De diensten van Bartox bestaan uit advisering ten aanzien van applicatiebeveiliging en beveiligingsarchitectuur, bepaling en implementatie van beveiligingsoplossingen. Bezoek voor meer informatie www.bartox.com.

Over Aladdin Knowledge Systems: Aladdin (Nasdaq: ALDN) is toonaangevend op het gebied van digitale beveiliging en levert al oplossingen voor software- en Internetbeveiliging sinds 1985. Aladdin levert aan 30.000 klanten over de hele wereld. Aladdin's producten omvatten: de op USB gebaseerde eToken voor gebruikersauthenticatie en e-commercebeveiliging; de eSafe-lijn van antivirus- en contentbeveiligingsoplossingen die PC's en netwerken beschermen tegen vijandige, ongepaste en niet-productieve Internetcontent; HASP en Hardlock, op hardware gebaseerde softwarebeveiligingssystemen die het werk van software-ontwikkelaars beschermen; en Privilege, een softwarelicentie- en distributieplatform. Bezoek voor meer informatie Aladdin's Web site op www.eAladdin.com.

Aladdin Knowledge Systems BV, Postbus 352, 3400 AJ IJsselstein. Telefoon: +31 (0)30-6880 800, email: (info@eAladdin.nl) Contactpersoon: P.H.M. van Ruiten, algemeen directeur.

Aladdin is Benelux-lid van de Stichting Business Software Alliance (BSA) en founding member van de Safe Internet Foundation Nederland (SIF website: www.sif.nl).


---

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie