Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Digitale Stemwijzer Groningen geeft stemadvies aan kiezers

Datum nieuwsfeit: 11-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Groningen

11
FEB
17.00

Persbericht

Digitale Stemwijzer geeft stemadvies aan kiezers 11-02-2002

Vandaag heeft burgemeester Wallage officieel de Stemwijzer in gebruik genomen. Ook presenteerde hij elementen uit de gemeentelijke verkiezingscampagne 'Wie van Groningen houdt, gaat 6 maart stemmen'. De gemeente Groningen vindt het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen hun stem uitbrengen op 6 maart en zet daarom een breed scala aan voorlichtingsmiddelen in.

De Stemwijzer is een test op internet waar kiezers aan de hand van een aantal vragen een stemadvies kunnen krijgen. Ook is het mogelijk om verschillende verkiezingsprogrammas met elkaar te vergelijken. Alle verkiesbare politieke partijen in Groningen hebben meegewerkt aan de totstandkoming van de Stemwijzer. Het Instituut van Publiek en Politiek in Amsterdam heeft de Stemwijzer in opdracht van de gemeente Groningen ontwikkeld. De Stemwijzer is te vinden via de banner 'Wie van Groningen houdt, gaat 6 maart stemmen' op www.groningen.nl.

De Stemwijzer is een onderdeel van de gemeentelijke campagne 'Wie van Groningen houdt, gaat 6 maart stemmen'. De komende weken zullen verschillende promotiemiddelen uit deze campagne veelvuldig te zien zijn. OOG TV zendt vanaf
27 februari dagelijks spotjes uit. Op verschillende plekken in de stad en in 50 stadsbussen hangen grote posters. Jongeren ontvangen een persoonlijke brief van burgemeester Wallage en krijgen een welkomstpakket thuisgestuurd. Een week voor de verkiezingen ontvangt iedereen die mag stemmen een kandidatenlijst. Ook op Tekst TV en Teletekst is informatie beschikbaar.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie