Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CNV: Stakingen bij mislukken sociaal plan Philips

Datum nieuwsfeit: 11-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)


CNV Metaal en electro is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

12-02-2002

Stakingen bij mislukken onderhandelingen sociaal plan Philips Hoogeveen

Leden van CNV Metaal en elektro hebben hun grote ongenoegen geuit over de reorganisatie bij Philips in Hoogeveen. Ruim 185 werknemers verliezen hun baan door de sluiting van de productie van stofzuigers en koffiezetapparaten. Volgens de onlangs aangetreden directeur zijn niet alleen financiële overwegingen, maar ook de houding van het personeel reden voor de reorganisatie. Zo zou het personeel reactief zijn en het ziekteverzuim te hoog. Het algehele oordeel over de reorganisatie en het niet nakomen van afspraken was voor de leden reden genoeg om de gang van zaken als schandalig te beschrijven.

Verder heeft de ledenvergadering uitgesproken dat er een meer dan uitstekend sociaal plan moet komen. Werknemers moeten worden bemiddeld naar ander werk met behoud van alle arbeidsvoorwaarden. Dit plan moet beter zijn dan vier geleden, toen CNV Metaal en elektro afsprak dat werknemers gedurende drie jaar in dienst werden genomen door een `uitzendbureau' tegen de bij Philips geldende arbeidsvoorwaarden. Nu eisen de leden van de bond bemiddeling naar ander vast werk tegen dezelfde arbeidsvoorwaarden.

Tijdens de ledenvergadering is voorts duidelijk geworden dat wanneer dit sociaal plan niet kan worden gerealiseerd "het er wel wordt uitgestaakt."
Donderdag 14 februari is de eerste onderhandelingsronde over het sociaal plan

Houten, 11 februari 2002

Nadere inlichtingen:

Piet Fortuin (bestuurder CNV Metaal en elektro)
0512 - 58 34 70
Jan Immerzeel (persvoorlichting)
030 - 6 348 241

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie