Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Inrichting Promenade Wagenstraat Den Haag

Datum nieuwsfeit: 11-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Den Haag
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Den Haag

Method '~' of object '~' failed
2002-02-01: Inrichting Promenade Wagenstraat

De Wagenstraat, tussen de Grote Marktstraat en de Gedempte Gracht, wordt ingericht als promenadegebied. Dit is het voorstel dat binnenkort aan de commissie Verkeer, Binnenstad en Beschermde Stadsgezichten (VBBS) wordt voorgelegd. Het inrichten als promenadegebied betekent dat dit gedeelte van de Wagenstraat alleen 's ochtends toegankelijk is voor laden en lossen. De rest van de dag mogen hier alleen nog motorvoertuigen met een ontheffing rijden.

Inrichting
Aan de zijde van de Grote Marktstraat en de Gedempte Gracht komen inritconstructies. De huidige fietsklemmen worden vervangen door groepen fietsbeugels. Afvalbakken worden voornamelijk tegen de gevels geplaatst en de huidige lichtmasten worden vervangen door hangende verlichting.

Commissie
Het voorstel wordt behandeld op 6 februari in de commissie VBBS. Als de commissie akkoord gaat met het voorstel, beginnen de werkzaamheden op maandag 11 februari a.s. en duren tot en met eind maart.

Den Haag, 1 februari 2002

last update: 1 februari 2002 ;pag.: 11008; auteur: 10;cat.: 17 Uw

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie