Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Maassluis wijzigt inzamelschema huisvuil

Datum nieuwsfeit: 11-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Maassluis
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Maassluis

29-1-2002

Maassluis wijzigt inzamelschema huisvuil

Met ingang van maandag 11 februari gaat er wat veranderen in het ophalen van afval in de gemeente Maassluis. De inzamelwagens van de gemeentelijke reinigingsdienst gaan vanaf die dag andere routes rijden. Dat betekent in de praktijk dat bij vele Maassluizers na 11 februari op een andere dag het huisvuil zal worden opgehaald dan men voor die tijd gewend was.

De nieuwe wijkindeling voor de reinigingsdienst is gemaakt door een gespecialiseerd bureau. Rekening is gehouden met logische rijroutes, een optimale benutting van het materieel, het gemiddelde aanbod van huisvuil in de verschillende wijken en de eisen die de arbeidsomstandighedenwet stelt aan de werkzaamheden van de medewerkers van de reinigingsdienst. Deze week ontvangen alle Maassluise huishoudens een brief van de gemeente waarin wordt aangegeven op welke dag voortaan het huishoudelijk afval bij hen wordt ingezameld.

Afvalwijzer
De wijzigingen in het inzamelschema voor huishoudelijk afval in Maassluis is aangegrepen om meteen een nieuwe Afvalwijzer te maken. In deze Afvalwijzer, die samen met de brief over het inzamelschema huis-aan-huis wordt verspreid, is informatie te vinden over wat er met het afval gedaan moet worden, welke regels er zijn, waar de inwoners van Maassluis het kwijt kunnen en op welke wijze en waarom het afval gescheiden ingeleverd moet worden.

Niet alles wijzigt
Overigens wijzigt niet alles op het gebied van afvalinzameling. De grijze container voor restafval wordt ook na 11 februari zoals gebruikelijk in de oneven weken geledigd, in de even weken is de groene container voor gft-afval (groente-, fruit- en tuinafval) aan de beurt.
Voor wie in Maassluis gebruik maakt van een verzamelcontainer (etagewoningen) wijzigt er evenmin iets. Verzamelcontainers worden ook in de toekomst net als voor 11 februari gewoon tweemaal per week door de reinigingsdienst geledigd.
Ook blijft de dienstverlening via de Milieustraat voor alle inwoners van Maassluis bestaan. Hier kan men verschillende soorten afval gratis inleveren. De Milieustraat is te vinden aan de Heldringstraat 6 en is zes dagen per week geopend. Wie niet in staat is om grof vuil zelf weg te brengen naar de Milieustraat, kan een afspraak maken om het door de reinigingsdienst te laten ophalen. Voor het maken van een afspraak kan men op werkdagen tussen 10.00 en 12.00 uur bellen naar de reinigingsdienst, telefoon (010) 5916741.

Gekoppelde producten:
Afvalinzameling

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie