Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeente Rijswijk eist duidelijkheid van NS

Datum nieuwsfeit: 11-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Rijswijk
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Rijswijk

Al of niet vervoer gevaarlijke stoffen door spoortunnel Rijswijk Gemeente Rijswijk eist duidelijkheid van Nederlandse Spoorwegen

Rijswijk, 11 februari 2002

In april 2001 heeft de gemeente Rijswijk een risico-inventarisatie gemaakt. Daarin staan opgenomen de plaatsen waar risicovolle activiteiten in Rijswijk plaatsvinden. De vraag kwam op of de spoortunnel op die inventarisatie geplaatst moest worden. Hiervoor is contact gezocht met NS.
De vraag die de gemeente aan NS heeft gesteld is of de overeenkomst die bij de bouw van de tunnel tussen de gemeente en NS is gemaakt nog steeds nageleefd wordt. Begin jaren negentig werd met NS afgesproken dat er geen gevaarlijke stoffen over het spoor door Rijswijk vervoerd zouden worden. Bij uitzondering kan dit plaatsvinden nadat de brandweer daarover vooraf is geïnformeerd. Begin januari van dit jaar is door NS antwoord gegeven, maar de gemeente vindt dat dit antwoord niet voldoende helderheid geeft en heeft opnieuw nadere inlichtingen gevraagd.

De zorg van de gemeente over het mogelijke vervoer van gevaarlijke stoffen door Rijswijk en de gebrekkige communicatie met NS op dit punt is door de burgemeester mw. G.W. van der Wel-Markerink toegelicht in het televisieprogramma Zembla dat is uitgezonden op vrijdagavond 8 februari jl.Afdeling Bestuursondersteuning en Communicatie. © 2002 Gemeente Rijswijk. Alle rechten voorbehouden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie