Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten regiopolitie Drenthe 11-02-2002

Datum nieuwsfeit: 11-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Drenthe
Zoek soortgelijke berichten

Politie Drenthe

Persberichten

Wapens in beslag genomen
11:06 maandag 11 februari 2002

Ernest Zinsmeyer 0591 662014 / 06 22662875

EMMEN
Zaterdagmiddag kreeg de politie een melding dat er twee autos met Duitse kentekens op de Laan van het Kwekebos waren gestopt met daarin ongeveer acht mensen, die wapens bij zich hadden. De melder had gezien dat een van hen een knuppel in zijn handen had, en hij maakte zich daar zorgen over.
Toen de politie ter plekke kwam, zagen de agenten twee mannen lopen, kennelijk behorende bij de genoemde groep. Zij zagen dat een van hen een groot mes aan zijn broekriem had. Hij werd aangehouden, en zijn mes werd in beslag genomen. Ook bleek hij nog een vuurwerkpistool bij zich te hebben. De rest van de groep bleek bij controle ook wapens bij zich te hebben. In totaal zijn 8 messen in beslag genomen, een vuurwerkpistool, een ploertendoder, een wapenstok, en een leren armband met punten.
De hele groep werd aangehouden. Het betreft twee meisjes van 17 jaar, en zes jongens/mannen van 13, 17, 18, 20, 21, en 28 jaar, allen uit Lingen (D) en Meppen (D). De 28-jarige man verzette zich bij zijn aanhouding, waarop gepast geweld werd gebruikt. Tegen alle acht wordt proces-verbaal opgemaakt.


---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie