Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ingangscontrole in Antwerpen-Centraal

Datum nieuwsfeit: 11-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

NMBS

11/02/02

Ingangscontrole in Antwerpen-Centraal

Deze week organiseert de NMBS opnieuw een ingangscontrole in Antwerpen-Centraal. Aan de reizigers wordt dan gevraagd hun vervoerbewijs te tonen vooraleer ze in de trein stappen. Die toegangscontroles hebben tot doel om het aantal zwartrijders en grijsrijders nog verder te doen dalen.

Zwartrijders zijn reizigers zonder vervoerbewijs of geldige verminderingskaart. Grijsrijders zijn reizigers die hun pass niet invullen of van wie de treinkaart vervallen is. De toegangscontroles die in Antwerpen-Centraal in september 2001 en januari 2002 werden georganiseerd bleken effectief te zijn. Ze hebben aangetoond dat het aantal zwart- en grijsrijders weliswaar daalt, maar dat er nog te veel reizigers niet in orde zijn met hun vervoerbewijs alvorens in de trein te stappen.

De bedoeling van deze doorgedreven controles is niet alleen het beperken van het inkomstenverlies van de spoorwegmaatschappij. Het is ook, en vooral de bedoeling om het veiligheidsgevoel te vergroten door het aantal agressiegevallen op de trein te verminderen. Het zwartrijden is immers een van de belangrijkste oorzaken van agressie op de treinen.

Na de ingangscontrole van deze week zal het initiatief in Antwerpen-Centraal nog worden herhaald. Ook andere stations uit de regio zoals Lier, Vilvoorde en Mechelen komen aan de beurt. Om een vlotte doorstroming te waarborgen geven borden in het station aan dat een dergelijke controle plaats vindt.

© 2001 NMBS

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie