Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Leerlingen als verslaggever naar India

Datum nieuwsfeit: 12-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

UNIE VOOR CHRIS. ONDERWIJS

Leerlingen als verslaggever naar India

Persbericht
Amersfoort, 5 februari 2002

Leerlingen als verslaggever naar India

Woensdag 12 februari vertrekken 21 leerlingen uit het voortgezet onderwijs als verslaggever naar India. Ze vertegenwoordigen ieder hun eigen school én zijn ambassadeur voor Going Global. In India bezoeken de jonge verslaggevers onderwijsprojecten en ze ontmoeten leeftijdgenoten. De reis naar Zuid-India duurt een week en is een van de drie onderdelen van het internationaliseringsproject Going Global van de Unie voor Christelijk Onderwijs.

Going Global is opgezet om jongeren te betrekken bij de problemen en uitdagingen van leeftijdgenoten in ontwikkelingslanden. De uitwisseling speelt hierbij een belangrijke rol. De ervaringen van de jonge verslaggevers zullen veel indruk op hun medeleerlingen maken. Naast de uitwisseling heeft Going Global nog twee onderdelen: financiële actie en projectopdrachten. Door deze opdrachten verdiepen de Nederlandse leerlingen zich in de Indiase cultuur en het leven van hun leeftijdgenoten.

Alle deelnemende scholen voeren een financiële actie waarbij de opbrengst wordt bestemd voor onderwijsprojecten in India. Het zijn projecten van partnerorganisaties van de Unie. Hulp voor onderwijs is in India hard nodig, want veel kinderen, vooral meisjes, zijn verstoken van deze basisbehoefte. Gelukkig zetten de Indiase partnerorganisaties van de Unie zich in voor onderwijs aan kansarme kinderen. Naar verwachting brengen de deelnemende Nederlandse scholen ruim euro 200.000,- bijeen.

De jonge verslaggevers gaan een drukke week tegemoet. Elke dag bezoeken ze een onderwijsproject. Per dag staat een ander thema centraal. Zo bezoeken ze o.a. de organisatie Concerned for Working Children, een soort vakbond voor werkende kinderen. Op die dag staat de ingewikkelde problematiek rondom kinderarbeid centraal. Het totale reisprogramma is terug te vinden op: www.digischool.nl/goingglobal. Op deze site is vanaf donderdag 14 februari 'bijna live' het reisverslag per dag met foto's te vinden.

Het is zeker dat de week in India een enorme cultuurshock bij de jongeren teweegbrengt. Nog niemand van de jongeren heeft ooit een ontwikkelingsland bezocht en voor veel leerlingen wordt de reis de eerste vliegervaring.

Dit jaar vindt Going Global voor de vierde keer plaats. De reis ging vorig jaar naar Ethiopië, daarvoor naar Uganda en het jaar daarvoor naar India (New Delhi).

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie