Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bodemsanering Binckhorst Noord-West te Den Haag van start

Datum nieuwsfeit: 12-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Den Haag
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Den Haag

2002-02-07: Bodemsanering Binckhorst Noord-West van start

De Haagse wethouder voor Economie Bas Verkerk, verricht dinsdag 12 februari 2002 de starthandeling voor de bodemsanering van de Binckhorst Noord-West. Dit gebied ligt tussen de Binckhorstlaan, Mercuriusweg, Trekvlietplein en Haagsche Trekvliet. De bodemsanering is noodzakelijk omdat in het verleden op het terrein een gasfabriek heeft gestaan. De productiewijze van deze fabriek is er de oorzaak van dat de grond vervuild is. Het uitgangspunt van de bodemsanering is dat de verontreiniging zich niet uitbreidt en zich niet verplaatst. Na de bodemsanering kan de Binckhorst Noord-West zich verder ontwikkelen tot een modern bedrijventerrein.

Sinds 1999 is de gemeente bezig met de voorbereidingen voor de uitvoering van de bodemsanering van het bedrijventerrein Binckhorst Noord-West. De bodemverontreiniging op het terrein wordt volgens de IBC methode gesaneerd. IBC staat voor Isoleren, Beheersen en Controleren. Bij deze methode wordt de verontreiniging niet weggehaald, maar goed ingepakt (isoleren). Daarvoor wordt rondom het voormalige gasfabriekterrein een damwand geplaatst tot circa 16 meter onder de grond. De damwand wordt geplaats door Heijmans Nederland NV uit Rosmalen. In november/december 2002 moet de damwand om het gehele gebied geplaatst zijn. Bij bedrijven die op dat moment bouwplannen willen starten wordt aan de bovenkant de vervuilde grond tot een meter diep vervangen door grond die geschikt is voor het bedrijventerrein.

last update: 7 februari 2002 ;pag.: 11130; auteur: 10;cat.: 17 Uw

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie