Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Heroverweging Locatie Busbuffer Hoek van Hollandlaan

Datum nieuwsfeit: 12-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Den Haag
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Den Haag

2002-02-12: Heroverweging Locatie Busbuffer Hoek van Hollandlaan

De aanleg van de busbuffer nabij het Deltaplein in Kijkduin wordt (nog) niet uitgevoerd, omdat omwonenden bezwaar hebben gemaakt tegen het verplaatsen van de busbuffer naar de bocht van de Hoek van Hollandlaan. De omwonenden zijn ook van mening dat zij in het voortraject van de herinrichtingsplannen onvoldoende zijn geïnformeerd. Wethouder Bruins, van o.a. Verkeer, heeft daarom toegezegd de locatie nogmaals in overweging te willen nemen. Daartoe zijn de uitgangspunten tot heroverweging vastgesteld en is een procedure afgesproken.

Uitgangspunten heroverweging

De heroverweging is gebaseerd op de volgende uitgangspunten:
* alleen de locatie van de busbuffer wordt opnieuw bekeken;
* omwonenden worden nauw betrokken bij de heroverweging;
* de oplossing moet passen binnen het projectbudget.
Enkele bewoners hebben al aangegeven in te stemmen met deze uitgangspunten voor de heroverweging.

Procedure

Om de aanpak zo efficiënt mogelijk te laten verlopen is gekozen voor het instellen van een werkgroep en een klankbordgroep. De werkgroep, bestaande uit ambtenaren en de HTM, inventariseert mogelijke locaties, stelt criteria vast waarmee de locaties onderling kunnen worden vergeleken en presenteert de voorstellen aan de klankbordgroep. De klankbordgroep, bestaande uit omwonenden, een vertegenwoordiger van de wijkvereniging en de voorzitter van de werkgroep, bespreekt de voorstellen en kan zelf ook locaties en ciriteria aandragen. De inzet is, om tot een gezamenlijke conclusie te komen.

Als uiteindelijk voor een andere plek wordt gekozen dan de bocht van de Hoek van Hollandlaan, dan wordt een bestuurlijk besluitvormingsvormingstraject gestart waarbij alle belanghebbenden worden betrokkenen. De aanleg van de nieuwe busbuffer is onderdeel van het Herinrichtingsplan openbare ruimten Kijkduin, 3e fase, Deltaplein (rv 324/1999).

last update: 12 februari 2002 ;pag.: 11257; auteur: 10;cat.: 17 Uw

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie