Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Besluitenlijst B&W Enschede 12-02-2002

Datum nieuwsfeit: 12-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Enschede
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Enschede

B. en W.-bericht 2002- 06

Collegevergadering van dinsdag 12 februari 2002


1.000 tipgeld voor opsporing daders brandstichting Het college van B en W looft 1.000 tipgeld uit voor aanwijzingen die leiden tot opsporing van de daders van de brand in basisschool De Stadsweide. De oorzaak van de brand is vrijwel zeker brandstichting. Het college spreekt daarover tevens een krachtige veroordeling uit. Op zaterdag 2 februari ging de noordvleugel van De Stadsweide grotendeels in vlammen op. De rest van het pand werd getroffen door ernstige rook- en roetschade. De schade aan de school - een rijksmonument - beloopt ongeveer een miljoen euro. Mede door het toenemend aantal leerlingen is herbouw van het gebouw noodzakelijk. Tipgevers kunnen zich melden bij de politie (tel 0900-8844) of bij de afdeling recherche van wijkbureau Enschede West aan de B.W. ter Kuilestraat. De verstrekte informatie wordt vertrouwelijk behandeld.

---

Gemeente maakt afspraken voor terugdringen onderwijsachterstanden Het college van B en W heeft ingestemd met een tweetal convenanten die moeten helpen bij het wegwerken van onderwijsachterstanden. Binnen enkele jaren moeten concrete resultaten zijn behaald met het voorkomen van (taal)achterstanden, de toename van het percentage allochtone leerlingen in havo- en vwo-onderwijs en het terugdringen van het aantal vroegtijdige schoolverlaters. Wethouder Helder van Werk en Onderwijs zal namens de gemeente het convenant Onderwijskansen en het convenant Voor- en Vroegschoolse Educatie ondertekenen. Beide convenanten geven concrete doelstellingen op gemeenteniveau. De betrokken onderwijs- en welzijnsinstellingen zullen de convenanten vervolgens zelf uitwerken, afgestemd op specifieke knelpunten in de eigen situatie.
Het convenant Onderwijskansen loopt tot augustus 2005. Zeven basisscholen nemen eraan deel: de Lipper, de Noordlinde, Robers Kom, het Stadsveld, de Regenboog, de Toermalijn en Willem van Oranje (locatie Veldkampplantsoen). Uit het voortgezet onderwijs nemen de locaties Schuttersveld en de internationale schakelklassen van het Stedelijk Lyceum deel aan het programma. Tot de gemeentelijke doelen behoren een verbetering van de taalscores, een toename van het aantal allochtone leerlingen aan havo en vwo met 4% in vier jaar tijd en een terugdringing in diezelfde periode van het aantal voortijdige schoolverlaters met 30%. Scholen werken de gezamenlijke afspraken uit in eigen werkplannen, waarna op basis van die plannen de vergoeding van het ministerie wordt bepaald.
Het convenant Voor- en Vroegschoolse Educatie wordt ondertekend door gemeente, schoolbesturen, wijkwelzijn, Thuiszorg en de Stichting Kinderopvang en loopt tot augustus 2006. In die periode moeten zo'n
1.290 kinderen van 2 tot 6 jaar (tot groep 3) deelnemen aan programma's om (taal)achterstanden in groep 3 te voorkomen. Daarnaast kunnen nog eens 465 kinderen meeprofiteren van aangeschafte materialen en methoden. De kosten bedragen zo'n 1,17 miljoen per jaar. In het eerste jaar zal nog eens 1,04 miljoen extra worden geïnvesteerd in het scheppen van randvoorwaarden.

---

Op vrijdag kunt u hier de officiële besluitenlijst vinden

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie