Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Uitreiking eerste bewijs deelname Chauffeur Exceptioneel Transport

Datum nieuwsfeit: 12-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Vakopleiding Transport en Logistiek
Zoek soortgelijke berichten

Vakopleiding Transport en Logistiek


15 FEBRUARI 2002

Uitreiking eerste bewijs van deelname
Chauffeur Exceptioneel Transport

Afgelopen dinsdag 12 februari is het eerste bewijs van deelname van de cursus Chauffeur Exceptioneel Transport uitgereikt door de heer P.H.M. Offerman, productmanager van Vakopleiding Transport en Logistiek aan de heer drs. M.J. Kroes, voorzitter deelmarkt Exceptioneel Transport van Transport en Logistiek Nederland. De heer Kroes vertegenwoordigde zijn chauffeur, de heer B. van der Beek. Om 16.30 uur ontving de eerste groep geslaagde cursisten hun bewijs van deelname tijdens de Bedrijfsauto RAI, in de stand van TLN.

Deze cursus is ontwikkeld door de Vakopleiding in samenwerking met TLN, een aantal ondernemers uit de bedrijfstak en Koninklijke Nooteboom trailers. De cursus is bedoeld voor chauffeurs die regelmatig exceptionele transporten verzorgen, vaak in combinatie met particuliere transportbegeleiding.

Inhoud cursus
De cursist leert in samenwerking met particuliere transportbegeleiders, veilig en verantwoord exceptionele lading te vervoeren. Bij exceptionele transporten worden normale wettelijke maten en gewichten overschreden. Daarom moet er rekening worden gehouden met andere voorschriften en een ander rijgedrag. In de cursus komen al deze aspecten aan de orde. Om aan de cursus deel te nemen dient de chauffeur te voldoen aan een aantal toelatingseisen. Na actieve deelname aan zowel de theorie- als de praktijkdag wordt een bewijs van deelname uitgereikt. Het theoriegedeelte vindt plaats in één van de opleidingscentra van Vakopleiding Transport en Logistiek en het praktijkgedeelte vindt plaats bij Nooteboom trailers in Wijchen.

Vakopleiding is volop beweging
Als branche-opleidingsinstituut heeft de Vakopleiding zich de laatste tijd sterk ontwikkeld. Als reactie op de marktvraag is door samenwerking met diverse partijen de cursus Chauffeur Exceptioneel Transport ontwikkeld. Andere recente ontwikkelingen op het gebied van cursusaanbod zijn het certificatieschema van Verticaal Transport en ADR Teleleren.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie