Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Identiteit opgegraven vrouw vastgesteld

Datum nieuwsfeit: 12-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Arrondissementsparket Den Haag
Zoek soortgelijke berichten

Arrondissementsparket Den Haag

Den Haag, 12 februari 2002

Identiteit opgegraven vrouw vastgesteld

De identiteit van de op 10 oktober 2001 in het Belgische Meise opgegraven vrouw is onlangs vastgesteld. Het blijkt de sedert 1983 vermiste Ingrid Akkerman uit Den Haag te zijn. Dit kon worden vastgesteld aan de hand van door de familie ter beschikking gesteld DNA-materiaal. De nabestaanden van Ingrid Akkerman zijn inmiddels op de hoogte gesteld van de uitkomst van het onderzoek.

Ingrid Akkerman verliet in juni 1983 haar woning aan de Van Kinsbergenstraat te Den Haag. Sindsdien is er niets meer van haar vernomen. Rond diezelfde tijd werd in Meise, België, het lichaam gevonden van een onbekende vrouw. Het bleek toen, begin jaren tachtig, niet mogelijk de identiteit vast te stellen omdat de toenmalige technieken niet toereikend waren.

In 1983 en 1984 hebben politie en justitie de zaak onderzocht. Tot aanhouding van een verdachte is het echter niet gekomen.

Enige tijd geleden hebben de nabestaanden van Ingrid Akkerman in verband met de verbeterde DNA-technieken verzocht om opgraving van het stoffelijk overschot in België om DNA-materiaal veilig te stellen. Politie Haaglanden en het openbaar ministerie in Den Haag hebben vervolgens opdracht gegeven het stoffelijk overschot in Meise op te graven. Na vergelijking van het veiliggestelde DNA-materiaal met het door de familie beschikbaar gestelde DNA-materiaal bleek het inderdaad om Ingrid Akkerman te gaan.

Bestudeerd zal worden of er aanknopingspunten zijn voor verder onderzoek.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie